I-au luat caii de la bicicletă| Pe soclul statuii lui Napoleon a fost expusă o creație care-l înfățișează pe împărat în rol de livrator. „Are clasă”

I-au luat caii de la bicicletă| Pe soclul statuii lui Napoleon a fost expusă o creație care-l înfățișează pe împărat în rol de livrator. „Are clasă”

Artistul vizual din Rouen, Mieszko Bavencoffe, a împărtășit viziunea sa contemporană despre Napoleon I duminică, 19 septembrie. Și-a expus creația pe soclul adevăratei statui a împăratului, care este în curs de renovare. „Este cel mai bun loc pentru ea”, se amuză Bavencoffe.

Napoleon, urcat pe o bicicletă veche, cu o geantă Deliveroo (firmă de curierat) purtată pe umăr, nu-i lasă indiferenți pe câțiva trecători. Cei mai mulți sunt amuzați și imortalizează instalația efemeră, care urmează să fie demontată.

Ar trebui văzut acest lucru drept o critică a UBER-izării societății? „Nu fac politică!”, se apără artistul, care s-a inspirat dintr-o celebră pictură a lui David, Bonaparte traversând Marele Saint Bernard (1801) pentru a crea lucrarea a cărei poziție a bicicletei amintește, de fapt, de calul din pictură.

„Este îmbrăcat în Lacoste, poartă Air Max, are clasă”

„Îmi place să aleg personaje istorice și să le actualizez. Le îmbrac în haine contemporane, le dotez cu accesorii deja folosite, precum geanta Deliveroo”, explică artistul. Bonaparte este tatuat, „îmbrăcat în Lacoste, poartă Air Max, are clasă”, spune creatorul său.

Sursa: France Bleu

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook