VIDEO| Statuia lui George Floyd a fost vandalizată la New York. A doua acțiune de acest tip în decurs de patru luni

VIDEO| Statuia lui George Floyd a fost vandalizată la New York. A doua acțiune de acest tip în decurs de patru luni

Un bust de bronz al lui George Floyd a fost vandalizat pe 3 octombrie la New York. Statuia face parte dintr-o expoziție temporară din Union Square, care a fost deschisă publicului vineri seara.

Autorul atacului a fost surprins de o cameră de supraveghere. Bărbatul scoate cutia de vopsea din geantă, aruncă spre statuie conținutul şi fuge folosind un skateboard.

Videoclipul a fost predat polițiștilor, care caută în prezent persoana care a aruncat cu vopsea pe bustul lui George Floyd. Între timp a fost efectuată o operațiune de curățare a bustului.

Nu este prima dată când o astfel de acțiune are loc în Statele Unite. În iunie, o versiune mai mică a acestei statui a fost, de asemenea, degradată.

„Este dezamăgitor să vedem cum statuile au fost desfigurate într-un timp atât de scurt și arată cât de departe suntem de atingerea obiectivului nostru de unitate”, spune Terrence Floyd, fratele lui George Floyd.

„Acțiuni de acest gen ne reamintesc că mai avem un drum lung de parcurs și nu vom opri niciodată lupta”, crede Chris Carnabuci, artistul care a produs bustul.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook