Celine Dion își dorește să revină pe scenă după ce a fost diagnosticată cu sindromul persoanei rigide

Celine Dion își dorește să revină pe scenă după ce a fost diagnosticată cu sindromul persoanei rigide
  • Celine Dion a marcat Ziua Internațională de Conștientizare a Sindromului Persoanei Rigide printr-o postare pe Instagram.
  • Ea a spus că era concentrată pe depășirea tulburării.
  • Artista și-a dezvăluit diagnosticul în 2022.

Celine Dion a spus că este „hotărâtă să se întoarcă într-o zi pe scenă”, în timp ce reflecta asupra diagnosticului ei, și anume sindromul persoanei rigide, scrie Business Insider. Aceasta și-a împărtășit obiectivele pentru viitor într-o postare pe Instagram, joi, pentru a marca Ziua Internațională de Conștientizare a Sindromului Persoanei Rigide.

„Astăzi, lumea recunoaște Ziua Internațională de Conștientizare a SPR”, a scris Celine Dion. „După cum mulți dintre voi știți, în toamna lui 2022, am fost diagnosticată cu sindromul persoanei rigide (SPR)”, a continuat ea. „Încercarea de a depăși această tulburare autoimună a fost una dintre cele mai grele experiențe din viața mea, dar rămân hotărâtă să mă întorc într-o zi pe scenă și să trăiesc o viață cât mai normală.”

Mesajul a fost împărtășit alături de o fotografie a lui Celine Dion cu cei trei fii ai ei, René-Charles, și gemenii Nelson și Eddy.

Artista a continuat să mulțumească familiei și fanilor pentru dragostea și sprijinul lor. A împărtășit câteva cuvinte de încurajare și altora care au fost afectați de tulburare. „Vreau să știi că poți să o faci! Noi o putem face!” a scris ea.

Ce este sindromul persoanei rigide?

Potrivit site-ului Johns Hopkins Medicine, „sindromul persoanei rigide este o tulburare neurologică autoimună rară, care provoacă cel mai frecvent rigiditate musculară și spasme dureroase care vin și dispar și se pot agrava în timp”. Cel mai frecvent se dezvoltă la persoanele cu vârsta cuprinsă între 40 și 50 de ani. În prezent, nu există nici un tratament, conform site-ului.

Celine Dion a anunțat că a fost diagnosticată cu această afecțiune într-un videoclip emoționant publicat în decembrie 2022.

În mai 2023, ea și-a anulat turneul pentru a face față acestei afecțiuni. Aceasta a anunțat decizia pe rețelele sociale. „Îmi pare atât de rău că vă dezamăgesc pe toți încă o dată”, a spus ea. „Muncesc foarte mult pentru a-mi recupera puterea, dar turneele pot fi foarte dificile. Nu este corect pentru voi să continui să amân spectacolele și, deși îmi rupe inima, cel mai bine este să anulăm totul acum până când sunt gata să mă întorc din nou pe scenă.”

Cu toate acestea, Celine Dion a făcut o apariție surpriză la premiile Grammy anul acesta. Artista a prezentat albumul anului al lui Taylor Swift.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook