China spune că se confruntă cu o revenire „gravă și complexă” a epidemiei Covid, după ce a înregistrat 59 de noi cazuri

China spune că se confruntă cu o revenire „gravă și complexă” a epidemiei Covid, după ce a înregistrat 59 de noi cazuri

O situație „gravă și complexă”. Sunt cuvintele guvernului chinez, care a decis să înăsprească restricțiile anti-Covis în Capitală, deoarece epidemia Covid-19 revine în mai multe teritorii din țară, cu mai puțin de 100 de zile de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. În plan sanitar, situația este „gravă și complexă”, spune purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Mi Feng, subliniind viteza de circulație a virusului.

Proporția cazurilor grave este, de asemenea, mai mare decât în ​​timpul focarelor anterioare, atenționează ministrul Sănătății, Guo Yanhong. Potrivit acesteia, 40% dintre pacienți au peste 60 de ani.

De asemenea, ca măsură de precauție, aproximativ șase milioane de chinezi din întreaga țară sunt în izolare strictă. Orașul Lanzhou a fost unul dintre primele care a impus carantină totală.

59 de cazuri noi de Covid

Pentru a reduce circulația virusului, accesul în mai multe regiuni este acum condiționat de prezentarea unui test negativ, în special pentru călătorii din zonele în care au fost raportate recent cazuri noi. Aproximativ jumătate din zborurile de pe cele două aeroporturi principale din Beijing au fost anulate vineri. Iar autoritățile sfătuiesc locuitorii să nu părăsească Beijingul dacă nu este necesar.

Toate cinematografele din districtul Xicheng din Beijing vor rămâne închise până pe 14 noiembrie, anunță municipalitatea. Xicheng are o populație de peste un milion de locuitori.

Parcul Universal Studios, care s-a deschis la sfârșitul lunii septembrie, a anunțat sâmbătă prezența unor cazuri de contact printre vizitatori. Totuși, toți angajații au fost testați negativ și nu a fost detectată nicio urmă de virus, asigură oficialii, care a intensificat monitorizarea angajaților și a accelerat vaccinarea.

Virusul controlat „într-o lună”

Decizia vine în momentul în care China a raportat la nivel național 59 de cazuri locale de Covid sâmbătă, 30 octombrie, cea mai mare cifră raportată după jumătatea lunii septembrie.

Răspândirea virusului ar putea fi controlată „într-o lună”, crede virusologul Zhong Nanshan. Însă a avertizat că virusul „nu poate fi eradicat pe termen scurt”.

China, unde au fost descoperite primele cazuri de Covid în urmă cu aproape doi ani, a reușit să controleze în mare măsură epidemia pe teritoriul său. Viața a revenit la normal din primăvara lui 2020, iar țara a înregistrat doar două decese în peste un an. Dar focarele localizate apar sporadic.

Deși cifrele pot părea derizorii în comparație cu cele înregistrate zilnic în alte zone ale lumii, ele determină autoritățile să devină mai vigilente înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă, care vor începe pe 4 februarie 2022.

Sursa: Le Point

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook