Elon Musk promite să doneze 6 miliarde de dolari dacă ONU îi demonstrează că suma va rezolva problema foametei la nivel mondial

Elon Musk promite să doneze 6 miliarde de dolari dacă ONU îi demonstrează că suma va rezolva problema foametei la nivel mondial

Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, pune la îndoială o declarație a unui oficial ONU, care susține că doar o mică parte a everii șefului Tesla ar putea rezolva foametea din întreaga lume. Musk îi răspunde lui David Beasley, director al programului World Food Programme al ONU, care a solicitat în mod repetat miliardarilor lumii „să intervină acum, pentru o singură dată”.

Beasley i-a menționat în mod specific pe Elon Musk și pe Jeff Bezos, co-fondator al Amazon, primii doi cei mai bogați oameni din lume, potrivit Bloomberg Billionaires Index. Doar 6 miliarde ar putea să împiedice 42 de milioane de oameni să moară, a spus Beasley.

Dacă World Food Programme, folosind o analiză transparentă a datelor contabile, „poate răspunde la aceast tweet cum vor putea 6 miliarde de dolari să oprească foametea la nivel modial, voi vinde acțiuni Tesla pe loc și voi dona”, a scris Musk pe Twitter.

Elon Musk este CEO-ul Tesla, companie a cărei cotă de piață a trecut săptămâna trecută de pragul de 1.000 de miliarde de dolari.

Cei 6 miliarde ar reprezenta doar o mică parte a averii estimate la 311 miliarde de dolari a lui Musk, și mai puțin decât cei 9,3 miliarde pe care i-a câștigat doar pe 29 octombrie.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook