Ce aplicații îți fac izolarea suportabilă

Ce aplicații îți fac izolarea suportabilă

Cu siguranță petreci mai mult timp acum pe telefon. Dar poate te-ai săturat de Sudoku, de binge watching pe Netflix și ai început deja să visezi Candy Crush. Și cum nu e foarte clar cât vei mai rămâne acasă, sunt câteva aplicații care îți pot ridica moralul și îți pot da idei despre cum să-ți omori timpul. S-o luăm pe categorii.

Pentru relaxare

Stop, Breathe & Think e proiectată să te ajute să-ți iei grijile de pe suflet. Totul începe cu o evaluare a stării fizice și emoționale. În urma rezultatelor, aplicația îți sugerează diverse activități, de la exerciții de respirație, la meditație sau chiar o compilație de videoclipuri cu pisici, care să te calmeze. Activitățile sunt suficient de scurte încât să nu te plictisească, dar și destul de consistente pentru a-ți reduce anxietatea.

Pentru gaming

Joacă cu prietenii: Heads Up! pe Houseparty

Poate ai auzit de Heads Up! (jocul de șarade susținut de Ellen DeGeneres), sau de Houseparty (aplicația de apeluri video care-ți amestecă toți prietenii pe un singur ecran). Ia să vedem cum pot fi combinate cele două.

În primul rând, descarcă Houseparty. Dacă dai click în colțul din dreapta-sus, ar trebui să-ți apară Heads Up! în meniu. Acum nu mai trebuie decât să-ți inviți prietenii și să jucați împreună.

Joacă singur: The Sims Mobile

The Sims e la fel de distractiv precum îl știi, îți manevrezi personajul, îl trimiți la cumpărături, la întâlniri, organizezi petreceri, ba dai și peste fantome, pe scurt, poți face tot ce nu poți face în perioada asta. Sau, pur și simplu, îți izolezi personajul în casă ca să vadă și el ce-i aia carantină.

Dacă vrei să înveți

EdX

S-au schimbat multe la cursul despre fericire de la Yale University, care e disponibil acum gratuit și pentru cei care nu sunt studenți la Yale. Odată cei ai prins noțiunile de bază despre bucurie, poți intra într-una dintre cele 2.000 de clase disponibile prin aplicația EdX.

Gândește-te la un subiect, orice subiect și e imposibil să nu găsești o clasă care să discute despre asta. N-o să obții o diplomă, dar poate o să găsești ceva interesant de învățat în izolare.

Duolingo

Bufnița verde, mascota acestei aplicații, te va conduce în lumea colorată a învățării unei limbi străine.

Aplicația e structurată ca un joc, cu multe imagini și un ritm alert, care să te țină în priză. Sunt disponibile 35 de limbi pe care să le înveți, inclusiv klingoniana din „Star Trek” sau valyriana din „Game of Thrones”. Poți să ieși poliglot din izolare.

Pentru gătit

Project Foodie

Ești bucătar amator și vrei să-ți lărgești orizonturile? Atunci aplicația Project Foodie e pentru tine. Ai rețete detaliate și clipuri pas-cu-pas, realizate de bucătari profesioniști. Și, spre deosebire de ce vezi la TV, aici nu e sărit niciun pas. O să ajungi să blanșezi și să tai julienne fără să te mai gândești.

Pentru socializare

Nextdoor

Echivalentul virtual al unei comunități, Nextdoor te conectează cu vecinii pe care, poate, nu i-ai cunoscut niciodată. Acum e momentul să afli câinele cui ți-a lăsat un “premiu” pe alee sau cine a uitat luminile aprinse toată noaptea. E bine să-ți cunoști vecinii pentru că nu știi când vei avea nevoie de-o cana de zahăr. Sau, dacă nu găsești nimic interesant la ei, poți oricând să chemi un preot care să-ți căsătorească pisica. Fii însă atent la fake news, că astea nu apar doar pe Facebook.

Pentru mișcare

Aaptiv

E un antrenor de buzunar, cu instrucțiuni numai audio, așa că nu va fi nevoie să te uiți la telefon să vezi ce urmează, concentrează-te doar asupra instrucțiunilor și asupra corpului tău. Dacă nu știi de unde să începi, nu-ți face griji, aplicația va selecta ce e potrivit pentru tine.

Peloton

E o aplicație bazată pe conținut video, care-ți oferă mult mai mult decât clasicul dat la pedale. Poți să-i vezi pe profesioniști conducând antrenamente de forță, yoga și multe altele. Și e gratuită pentru 30 de zile.

Runkeeper

O aplicație care măsoară cât ai alergat și îți măsoară progresele, iar dacă te ții de treabă poți câștiga premii reale sub formă de echipament pentru antrenament.

Dacă vrei să fii sănătos și informat

Aplicația Covid-19 de la Apple

Aplicația colectează tot ce trebuie să știi despre coronavirus și o condensează într-un hub ușor navigabil. Poți să-ți personalizezi informațiile și chiar să-ți descrii simptomele dacă bănuiești că ai fost contaminat. Informațiile sunt actualizate permanent din surse credibile.

Dacă vrei să scapi de toate

TikTok

Dacă ai ratat aplicația, ar fi bine să te alături platformei de mini-video. Dacă nu-ți plac imitatorii sau dansatorii, n-ai decât să pui filtre, că aplicația nu e doar pentru ei. TikTok e o platformă pentru comedianți în devenire, familii trăznite și activiști sardonici și, cumva, e loc pentru toți aici. Cardi B, Reese Witherspoon sau Organizația Mondială a Sănătății au deja conturi. Așa că navighează, râzi, informează-te despre criza globală și ia-o de la capăt.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook