Belgia, în fața unui nou blocaj. „Dacă nu scade numărul de infectări, avem o singură opțiune: izolarea”

Belgia, în fața unui nou blocaj. „Dacă nu scade numărul de infectări, avem o singură opțiune: izolarea”

După numirea sa, prim-ministrul belgian a garantat că nu va mai exista izolare, ca în martie. Virusologul Marc Van Ranst nu este atât de sigur. „Dacă numărul de infectări și internări nu începe să scadă în următoarele 10 până la 12 zile, va exista o singură posibilitate: izolarea”, a spus el.

Virusologul pe care îl ascultă toată lumea în Belgia – susținătorii și opozanții măsurilor deopotrivă -, a făcut această declarație în timpul unui sondaj privind planificarea concediilor pentru iarnă. Când a fost întrebat dacă este o idee bună ca oamenii să facă rezervări pentru perioada de Crăciun, Van Ranst a spus că nu.

„Ce am spus înainte de vacanța de vară este și mai aplicabil de această dată: cine își rezervă o vacanță în această iarnă va avea parte de și mai multă aventură decât se aștepta. Poți merge să practici sporturi de iarnă într-un mod sigur, atâta timp cât cobori singur pe pârtie și te întorci cuminte în fiecare noapte în apartamentul tău ”, a argumentat el.

Epidemiologul deschide calea către o posibilă nouă izolare. „Nu știm dacă vom fi în izolare în vacanța de iarnă sau dacă vom fi într-o poziție mai bună decât suntem acum. Cert este că, dacă nu reușim să reducem epidemia în următoarele 10 până la 12 zile, cu măsurile actuale, ne va rămâne o singură opțiune: izolarea.”.

Sursa: 7sur7

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook