Danemarca anunță sfârșitul epidemiei. „Cred că mai sunt aproximativ două luni”

Danemarca anunță sfârșitul epidemiei. „Cred că mai sunt aproximativ două luni”

Tyra Grove Krause, conducătoarea departamentului de epidemiologie de la State Serum Institute din Danemarca, anunță că epidemia Covid-19 se va termina în termen de două luni. Optimismul său se bazează pe constatările unui studiu realizat de organizația sa.

Epidemia va ajunge la final în două luni, pentru că virusului nu-i vor mai rămâne indivizi de infectat, capacitatea sa de a provoca forme grave va fi redusă și vom reveni la viața normală – este discursul celui mai proeminent epidemiolog din Danemarca.

Iluzie optica

Tyra Grove Krause conduce Departamentul de Epidemiologie de la State Serum Institute, funcție care o face principala autoritate a țării în contextul epidemic. Tot ei i-a revenit responsabilitatea de a prezenta presei concluziile noului studiu realizat de organizația sa privind riscurile internărilor determinate de Omicron, în comparație cu Delta.

La postul danez TV 2, ea a explicat că pericolul a scăzut la jumătate, potrivit site-ului News.com:

„Cred că mai sunt aproximativ două luni, apoi sper că rata de infectare va scădea și vom reveni la viața normală”.

O perspectivă care poate părea exagerată la prima vedere, deoarece Danemarca trece în prezent printr-o criză de sănătate. Săptămâna trecută a înregistrat o medie de 20.000 de infectări zilnice, ceea ce o face, proporțional, națiunea cea mai afectată de epidemie în acest moment.

Dar caracterul relativ benign al acestei variante – mai usoară decât tulpinile anterioare – și răspândirea sa rapidă permit tocmai hrănirea unei speranțe fără precedent, potrivit studiului prezentat de Tyra Grove Krause.

Omicron este aici pentru a rămâne. Va duce la o răspândire masivă a infectării în luna următoare. Când se va termina, vom fi într-o poziție mai bună decât înainte„.

Sursa: BFMTV

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook