„Am avut dreptate în privința laboratorului din Wuhan”. Trump cere Chinei să plătească 10.000 de miliarde de dolari daune

„Am avut dreptate în privința laboratorului din Wuhan”. Trump cere Chinei să plătească 10.000 de miliarde de dolari daune

Subiectul legat de originea coronavirusului a ajuns din nou în atenția liderilor din întreaga lume, iar Donald Trump solicită Chinei să plătească daune de 10.000 de miliarde întregii lumi. Fostul președinte american a susținut în repetate rânduri că SARS-Cov-2 a pornit dintr-un laborator din Wuhan și că singura responsabilă pentru catastrofa sanitară și economică este China.

Teoria pe care a prezentat-o, conform căreia coronavirusul a fost creat la Wuhan Institute of Virology, a fost respinsă în primă fază de experții din domeniu, dar devine din nou o pistă viabilă. Mai mulți lideri mondiali, printre care și actualul președinte american, Joe Biden, au solicitat investigații în această direcție.

Trump a emis un comunicat în care spune că „Acum, totată lumea, chiar și așa-zișii ‘inamici’ ai mei încep să afirme că președintele Trump a avut dreptate când a spus că virusul chinezesc a pornit din laboratorul din Wuhan. China trebuie să plătească 10.000 de miliarde de dolari Statelor Unite și întregii lumi, pentru decesele și daunele provocate”.

Miliardarul l-a atacat și pe Anthony Fauci, care a gestionat criza coronavirusului în SUA. Fauci a fost sceptic în privința declarațiilor lui Trump privind originea SARS-Cov-2. „Corespondența dintre Fauci și China nu poate fi ignorată”.

Trump se referă la anumite e-mail-uri în care Fauci era avertizat de chinezi că virusul are „niște proprietăți neobișnuite”. Republicanii s-au folosit de acele mail-uri pentru a-l acuza pe Fauci că avea informații despre cercetările desfășurate în laboratorul de la Wuhan cu mult timp înainte de izbucnirea pandemiei.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook