Un grup de soldați americani a luat cu asalt o fabrică de ulei din Bulgaria, din greșeală

Un grup de soldați americani a luat cu asalt o fabrică de ulei din Bulgaria, din greșeală
Imagini surprinse de camerele de supraveghere. Foto: AP

Soldații americani au pătruns în incinta unei fabrici de echipamente folosite la producerea uleiului vegetal din Bulgaria, în timpul unui exercițiu NATO. Au luat cu asalt clădirea și au evacuat-o, crezând că locația face parte din teritoriul de antrenament, potrivit unui comunicat emis joi de armata Statelor Unite. Incidentul a avut loc acum o lună.

Muncitorii fabricii nu au fost răniți și nu au fost trase focuri de armă. Totuși, armata americană a fost dur criticată de guvernul bulgar, iar proprietarul întreprinderii a intentat un proces.

Exercițiul forțelor NATO, condus de armata SUA, a avut loc pe 11 mai pe un teren din apropierea fabricii.

„Ne cerem scuze companiei și angajaților. Totdeauna învățăm în urma antrenamentelor, iar acum investigăm ce a produs această greșeală”.

În comunicat nu este precizat numele fabricii, dar Associated Press a publicat un clip video care provine de la camerele de supraveghere din incinta KIM Engineering Ltd, companie producătoare de utilaje pentru rafinarea uleiului vegetal.

Proprietarul fabricii, Marin Dimitrov, a făcut o plângere penală. El spune că a fost „o invadare ilegală a unei proprietăți private” și s-a simțit umilit și ofensat.

„A fost ca și cum eram bandiți, criminali, deși noi desfășurăm activități normale și legale”, spune Dimitrov.

„Au intrat șapte soldați înarmați, cu armele ațintite spre lucrători. Se vede pe înregistrări, muncitorii ridică mâinile, ei le spun în engleză să se așeze în genunchi și bineînțeles că oamenii se supun, erau foarte speriați”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook