Rusia se pregătește să invadeze Ucraina, spun serviciile secrete americane. Peste 92.000 de soldați se află la granițe

Rusia se pregătește să invadeze Ucraina, spun serviciile secrete americane. Peste 92.000 de soldați se află la granițe

Serviciile secrete americane susțin că Rusia se pregătește să invadeze Ucraina prin mai multe puncte situate de-a lungul graniței, cu o armată alcătuită din trupe terestre și de artilerie. Informațiile au fost partajate cu statele membre NATO, în încercarea de a descuraja Moscova. Există semne care arată că Rusia plănuiește să acționeze așa cum a făcut-o și în 2014, când a anexat Peninsula Crimeea.

Generalul ucrainean Kyrylo Budanov, șeful agenției de apărare, a declarat pentru The Military Times că Moscova are mai mult de 92.000 de soldați la granițele Ucrainei și se pregătește să atace la sfârșitul lui ianuarie sau începutul lui februarie.

Rusia neagă faptul că urmează să invadeze Ucraina. Purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitry Peskov, a spus pentru televiziunea de stat că „isteria” legată de Ucraina este „construită artificial”, scrie Bloomberg.

„Cei care ne acuză că desfășurăm o activitatea militară neobișnuită pe propriul nostru teritoriu, trimit, de fapt, forțe armate de peste ocean. Mă refer la Statele Unite. Nu este prea logic, este indecent”, spune Peskov.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a cerut Pentagonului suport militar.

Mai multe surse au declarat pentru Bloomberg că regimul de la Kremlin a rechemat zeci de mii de rezerviști. De regulă, aceștia au rolul de a asigura siguranța după ce batalioanele cuceresc un teritoriu.

Sursa: The Hill

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook