Aleksei Navalnîi începe să „nu-și mai simtă mâinile și picioarele”. Tratamentul pe care îl primește în închisoare nu este adecvat

Aleksei Navalnîi începe să „nu-și mai simtă mâinile și picioarele”. Tratamentul pe care îl primește în închisoare nu este adecvat

Starea de sănătate a lui Aleksei Navalnîi se agravează și începe să nu-și mai „simtă mâinile și picioarele”, spune avocatul său. Liderul opoziției de la Kremlin, care ispășește o pedeapsă de doi ani și jumătate într-o colonie penală din apropierea Moscovei, a fost diagnosticat cu dublă hernie de disc și nu este tratat corespunzător, afirmă el.

Săptămâna trecută, Navalnîi a intrat în greva foamei, solicitând să i se ofere „tratament adecvat”.

Avocatul Vadim Kobzev, care și-a vizitat clientul în închisoare miercuri, spune într-o postare pe Twitter că „Aleksei este capabil să deplaseze singur, dar are dureri în timpul mersului. Este foarte îngrijorător, în mod cert starea lui se înrăutățește și începe să nu-și mai simtă picioarele, palmele și încheieturile”.

La începutul săptămânii, Navalnîi a fost trasportat la spitalul penitenciarului, acuzând probleme de respirație, temperatură și o tuse persistentă. În plus, politicianul pierde aproximativ un kilogram pe zi în greutate, din cauză că este în greva foamei, spune avocatul.

Într-o postare pe Instagram, Navalnîi povestește că gardienii „prăjesc pui în preajma lui” și îi pun bomboane în buzunarele hainelor, pentru a-l determina să renunțe la gresa foamei.

Miercuri, Casa Albă a catalogat arestarea lui Navalnîi drept „o gravă nedreptate, motivată politic” și a cerut eliberarea urgentă a deținutului.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook