Statul New York oferă cu prioritate tratamente anti-Covid persoanelor care nu sunt albe

Statul New York oferă cu prioritate tratamente anti-Covid persoanelor care nu sunt albe

Statul New York va acorda prioritate persoanelor care nu sunt albe în distribuirea tratamentelor anti-Covid-19, ale căror stocuri sunt insuficiente.

Departamentul de Sănătate din New York a lansat un document care detaliază planul de distribuție a tratamentelor – anticorpi monoclonali și pastilele antivirale, spre exemplu.

Planul include o secțiune legată de condițiile de eligibilitate pentru acordarea de pastile antivirale pe care oamenii trebuie să le îndeplinească pentru a primi tratamentul, inclusiv unele care afirmă că o persoană trebuie să aibă „o afecțiune medicală sau alți factori care cresc riscul de a dezvolta o formă severă”.

Un astfel de „factor de risc”: apartenența la o rasă sau etnie care nu este albă, din cauza „sănătății sistemice de lungă durată și a inechităților sociale”.

„Rasa non-albă sau etnia hispanică/latino ar trebui să fie considerată un factor de risc, deoarece sănătatea sistemică și inechitățile sociale de lungă durată au contribuit la un risc crescut de îmbolnăvire gravă și deces din cauza Covid-19”.

Planul a primit reacții online pentru discriminare pe criterii etnice și culoarea pielii.

Erin Silk, purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate din New York, a declarat pentru Fox News că „recomandările de prioritizare vin direct de la CDC” și că nici „rasa, nici etnia nu ar descalifica o persoană în a primi tratament”.

„Sărăcia sistemică, care s-a dovedit în mod clar a fi un factor de risc pentru minoritățile din statul New York și de la nivel național, se adaugă la algoritmul de prioritizare, alături de ceilalți factori de risc. Este menționat doar ca un factor care crește riscul”, spune ea.

Sursa: Fox News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook