Erdogan nu i-a oferit un scaun Ursulei von der Leyen, la o întâlnire în care se discutau drepturile femeilor

Erdogan nu i-a oferit un scaun Ursulei von der Leyen, la o întâlnire în care se discutau drepturile femeilor

Prima femeie aleasă în funcția de președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost „surprinsă” de faptul că a fost lăsată fără scaun în timpul unei întâlniri desfășurate la Ankara, în compania președintelui Consiliului European, Charles Michel și a lui Recep Tayyip Erdoğan.

Leyen a fost vizibil iritată la debutul discuțiilor cu cei doi bărbați, care s-au așezat confortabil pe cele două scaune deja pregătite, lăsând-o să stea în picioare pentru câteva clipe. În cele din urmă a fost nevoită să se așeze pe o canapea, în lateral.

Momentul jenant s-a petrecut înainte de o întrevedere în timpul căreia urma să fie tratată și tema drepturilor femeilor, în contextul în care Turcia s-a retras dintr-un acord legat de violența de gen.

Erdogan și Michel nu păreau să regrete incidentul.

„Președintele Comisiei a fost în mod evident surprinsă, se poate vedea în imagini. Protocolul pentru președintele nostru este același ca în cazul președintelui Consiliului”, a spus purtătorul de cuvânt al Ursulei von der Leyen. „Președintele se așteaptă ca instituția pe care o reprezintă să fie tratată respectând protocolul necesar și a solicitat echipei sale să se asigure că astfel de incidente nu se vor repeta în viitor”.

Nici Leyen, nici Michel nu au făcut declarații despre gafa dilomatică, la finalul întrevederii. „Am venit în Turcia pentru a marca un nou început al relațiilor noastre și am avut o primă întâlnire interesantă cu președintele Erdoğan”, a spus Von der Leyen.

Sursa: The Guardian

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook