Cîțu anunță că joi va fi prelungită starea de alertă și că nu ia în calcul carantinarea: „M-am opus din primul moment”

Cîțu anunță că joi va fi prelungită starea de alertă și că nu ia în calcul carantinarea: „M-am opus din primul moment”

La finalul ședinței de guvern de astăzi, Florin Cîțu a făcut declarații cu privire la prelungirea stării de alertă. Joi va fi adoptată o nouă Hotărâre de Guvern, prin care se vor stabili și restricțiile ce vor fi în vigoare în noaptea de Înviere. „Mâine este hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă. În hotărârea precedentă știți bine că era până la ora 02:00 dimineața. Vom vedea pentru mâine dacă se schimbă ceva, până în acest moment nu am luat o decizie”, a spus premierul.

Cîțu subliniază că s-a opus total unei carantinări, după ce Andreea Moldovan, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, a declarat că două săptămâni de carantină națională „ar face minuni”.

„Nu luăm în calcul o carantinare. M-am opus din primul moment. Am spus că nu va exista în România un lockdown generalizat, nu va exista nicio carantinare. Mergem, așa cum vedeți, în direcția relaxării, dar cu această condiție – să ne vaccinăm cu toții. Este foarte important să înțelegem – 1 iunie se poate întâmpla doar dacă ne vaccinăm. Altfel nu avem șanse”.

În legătură cu afirmațiile Andreei Moldovan, Cîțu afirmă că aceasta a dat un exemplu „teoretic”. „Anul trecut toate discuțiile despre carantinare se învârteau în jurul a două săptămâni, pentru că asta era discuța despre virus – două săptămâni trebuie să stai în casă, 14 zile, pentru a scăpa de virus. Era o discuție teoretică, nu era ipotetică, nu era o propunere în acest sens”, spune el.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook