Primul vaccin anti-Covid cu administrare orală este testat în Statele Unite. Cercetătorii se așteaptă la protecție de lungă durată

Primul vaccin anti-Covid cu administrare orală este testat în Statele Unite. Cercetătorii se așteaptă la protecție de lungă durată

Unul dintre proprietarii echipei de baschet Los Angeles Lakers finanțează dezvoltarea primului vaccin anti-Covid care poate funcționa fără a fi injectat. Oamenii de știință ai Institutului Chan Soon-Shiong din El Segundo cercetează dacă vaccinul sub formă de capsule poate oferi protecție împotriva SARS-Cov-2.

„Să ai un vaccin care poate fi păstrat la temperatura camerei, de tip pastilă, este revoluționar”, afirmă dr. Tara Seery, unul dintre medicii implicați în studiu. Cercetătorii analizează patru abordări diferite, întrucât nu au descoperit încă dacă pastilele pot preveni transmiterea virusului fără prezența unui adjuvant.

Modul de administrare nu este singurul aspect care diferențiază vaccinul ImmunityBio’s T de cele existente în acest moment. În timp ce serurile deja disponibile stimulează producerea anticorpilor care detectează proteina Spike a coronavirusului, cea care îl ajută să se atașeze de celulele umane, noul produs vizează nucleul viral, care este mai puțin predispus mutațiilor.

„Diferența este că, prin această metodă, generăm și celule T”, spune fondatorul și CEO-ul ImmunityBio, dr. Patrick Soon-Shiong, care este proprietar al LA Lakers dar și expert în vaccinuri.

Cercetătorii companiei ImmunityBio consideră că vor putea asigura o protecție de mai mare durată prin acțiunea vaccinului, care generează atât anticorpi cât și celule T.

Vaccinul administrat pe cale orală este finanțat și prin Operațiunea Warp Speed, care își propune să asigure acces rapid și eficient la vaccinuri populației americane, dar se află încă în stadiul experimental – siguranța și eficacitatea nu au fost dovedite încă.

În studiul experimental sunt implicați voluntari sănătoși, cu vârsta sub 55 de ani, care nu au fost anterior infectați cu SARS-Cov-2.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook