Casa Albă respinge ideea unui pașaport de vaccinare. „Nu va exista nicio obligație federală” care să impună un asemenea document

Casa Albă respinge ideea unui pașaport de vaccinare. „Nu va exista nicio obligație federală” care să impună un asemenea document

Casa Albă a transmis că nu va impune un pașaport de vaccinare americanilor, subliniind că sectorul privat este totuși liber să avanseze în acest sens. „Guvernul nu sprijină și nu va sprijini un sistem care impune americanilor să aibă un certificat”, a spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki.

„Nu va exista o bază de date federală privind vaccinările și nicio obligație federală care să impună tuturor să obțină un certificat de vaccinare”, menționează ea. Cel mai puternic interes în sprijinul acestei idei vine de la companii private, dornice să redeschidă spații unde se adună „un număr mare de oameni”, cum ar fi stadioane sau teatre, afirmă Psaki. Administrația Biden va publica „recomandări” cu „răspunsuri importante la întrebările pe care americanii și le pun, în special în ceea ce privește datele personale, securitatea sau discriminarea”.

„În ceea ce privește guvernul federal, interesul nostru este simplu, și anume ca datele personale și drepturile americanilor să fie protejate și că aceste sisteme nu sunt utilizate împotriva oamenilor în mod nedrept”, concluzionează Psaki.

Facilitarea călătoriei

Mai multe țări au implementat sau intenționează să introducă un „pașaport” de sănătate care să ateste că o persoană a fost vaccinată împotriva Covid-19, pentru a facilita reluarea unor adunări și călătorii. Ideea a ridicat totuși critici și îngrijorări puternice cu privire la posibila discriminare și la protecția datelor private.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook