Italia| Confruntări violente între proprietarii de restaurante și forțele de ordine. Afaceriștii cer redeschiderea totală

Italia| Confruntări violente între proprietarii de restaurante și forțele de ordine. Afaceriștii cer redeschiderea totală

Proprietarii de restaurante, furioși pentru că sunt nevoiți își închidă afacerile din cauza restricțiilor, s-au confruntat cu forțele de ordine în timpul unui protest care a avut loc în fața Parlamentului din Roma. Un ofițer a fost rănit, potrivit agenției italiene de știri LaPresse.

Câteva sute de protestatari și-au scos măștile pentru a striga „Muncă!” și „Libertate!”. Unii au aruncat petarde sau alte obiecte.

În prezent, restaurantele, barurile și cafenele sunt închise – cel puțin până în aprilie. Sunt permise numai serviciile de livrare.

Membrii unui grup politic de extremă dreaptă s-au alăturat proprietarilor în protest, potrivit agenției de știri italiene ANSA.

Printre manifestanți a fost și Hermes Ferrari, proprietarul unui restaurant din Modena, un oraș din nordul Italiei. El s-a lăudat că a sfidat autoritățile în ultimele, prin continuarea activității restaurantului său, încalcând decretele guvernamentale. Chiar atunci când amenzile s-au acumulat, „am putut să-mi plătesc lucrătorii”, a spus Ferrari.

Ferrari și-a îndemnat colegii proprietari de restaurante să-i urmeze exemplul. „Trebuie să deschizi pentru că nimeni nu-ți poate spune să închizi”, a țipat el.

Proprietarii de afaceri insistă că trebuie să redeschidă permanent. Restaurantele și cafenelele din regiunile cu o incidență mai mică au putut funcționa până la ora de stingere.

Dar o creștere a infectărilor, determinată în principal de noile variante, a determinat guvernul să elimine temporar denumirea de „zonă galbenă” pentru toată luna aprilie.

Exprimându-și solidaritatea față de polițistul rănit, subsecretarul Ministerului de Interne, Carlo Sibilia, a declarat că „violența nu va fi tolerată”.

Sursa: AP News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook