Șeful laboratorului Moderna a intrat în topul Forbes al miliardarilor din Franța, cu o avere de 3,5 miliarde de euro

Șeful laboratorului Moderna a intrat în topul Forbes al miliardarilor din Franța, cu o avere de 3,5 miliarde de euro
Foto: Stéphane Bancel, CEO al Moderna Therapeutics. Sursa: Forbes

Potrivit Forbes, care a publicat azi clasamentul marilor averi din Franța, 42 de francezi au averi care depășesc un miliard de dolari, inclusiv noul intrat în top, Stéphane Bancel, șeful laboratorului Moderna – care se află acum pe locul 23.

În ciuda crizei Covid, patru noi miliardari francezi intră în clasamentul Forbes, potrivit versiunii franceze a revistei.

Franța a trecut în clasamentul Forbes de la 39 la 42 de miliardari între 2019 și 2020 – Olivier Dassault a murit într-un accident de elicopter în martie, fiind eliminat din clasament. Împreună, cei mai bogați cetățeni francezi au o avere totală de 510 miliarde de dolari, față de 277 de miliarde de dolari din clasamentul anterior.

Cu 8% din capitalul companiei Moderna Therapeutics, compania americană care produce unul dintre vaccinurile anti-Covid, CEO-ul său francez Stéphane Bancel intră direct pe locul 23 în clasamentul Forbes France, cu o avere estimată la 3,5 miliarde de euro.

Un top 10 neschimbat

Președintele conglomeratului Louis Vuitton – LVMH, Bernard Arnault, rămâne în fruntea topului, cu o avere estimată la 125,2 miliarde de euro, înaintea lui Françoise Bettencourt Meyers, moștenitoarea L’Oréal (61,4 miliarde) și a François Pinault, care deține grupul Kering (35,3 miliarde).

În continuarea clasamentului se regăsesc frații Alain și Gérard Wertheimer, proprietari ai Chanel (28,8 miliarde fiecare), Emmanuel Besnier, moștenitorul Lactalis (15,9 miliarde), Patrick Drahi, proprietar al canalelor mass-media BFM, Liberation și RMC (9,8 miliarde), Rodolpe Saadé, armatorul CMA-CGM (9 miliarde), Xavier Niel, proprietar al Iliad-Free și Le Monde (7,3 miliarde) și Alain Mérieux, deținătorul imperiul farmaceutic bioMérieux (6,8 miliarde).

Sursa: BFMTV 

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook