Florida| Guvernatorul Ron DeSantis, anti-vaccinist convins, le oferă anticorpi monoclonali persoanelor vulnerabile. „Nu vom da curs măsurilor nebunești”

Florida| Guvernatorul Ron DeSantis, anti-vaccinist convins, le oferă anticorpi monoclonali persoanelor vulnerabile. „Nu vom da curs măsurilor nebunești”

Guvernatorul Ron DeSantis spune că este „dedicat” planului de a oferi cetățenilor vulnerabili din Florida noul tratament anti-Covid cu anticorpi monoclonali. Evusheld, tratament dezvoltat de AstraZeneca, va fi disponibil persoanelor imunocompromise, cum ar fi pacienții bolnavi de cancer.

„Suntem dedicați planului de administrare a anticorpilor monoclonali”, spune DeSantis. „Ne vom asigura că vom dispune de stocurile necesare”.

Florida are în prezent doar 3.100 de doze ale tratamentului preferat de anti-vacciniști. Ele vor fi livrate spitalelor și clinicilor de stat.

„Tratamentul cu anticorpi monoclonali reprezintă un nou instrument destinat cetățenilor vulnerabili din Florida și suntem bucuroși să-l distribuim în tot statul”, subliniază DeSantis.

Agenția pentru Medicamente din SUA a autorizat la începutul lunii utilizarea în regim de urgență a tratamentului de la AstraZeneca pentru persoanele imunocompromise cu vârste de 12 ani și peste.

DeSantis, un opozant al vaccinării și al obligației de a purta mască, a promis că nu va copia măsurile restrictive impuse în alte state.

„Nu vom da curs măsurilor nebunești pe care le observăm din nou în alte zone ale țării. Multe dintre acele strategii opresive au eșuat total și cu siguranță nu vom merge în acea direcție”.

Sursa: New York Post

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook