Elon Musk: „Civilizația noastră se va prăbuși dacă oamenii nu fac mai mulți copii”

Elon Musk: „Civilizația noastră se va prăbuși dacă oamenii nu fac mai mulți copii”

Șeful Tesla și Space X vrea ca oamenii să facă mai mulți copii. „Nu avem suficienți oameni”, spune miliardarul pentru Wall Street Journal. „Nu știu cum pot fi mai clar, nu avem suficient de mulți oameni”.

Musk avertizează că rata mică și în scădere a natalității este „unul dintre cele mai mari riscuri pentru civilizația noastră”.

Într-adevăr, mulți decid să nu aibă copii, îngrijorați de schimbările climatice și inegalitate.

Miliardarul adaugă că mulți „oameni buni și deștepți” consideră că planeta este suprapopulată și că fenomenul este scăpat de sub control.

„Este exact pe dos”, spune Musk, îndemnându-i să analizeze datele. „Dacă oamenii nu vor face mai mulți copii, civilizația noastră se va prăbuși. Tine-ți minte ce vă spun”.

Întrebat dacă este și motivul pentru care el are atât de mulți copii (șase), răspunde că încearcă să dea un exemplu și să facă ceea ce propovăduiește.

Analiștii de la Morgan Stanley le-au transmis investitorilor că „trendul de a nu face copii din teama schimbărilor climatice este în creștere și afectează ratele de natalitate mult mai repede decât orice altă mișcare anterioară de acest tip”.

Cercetătorii de la UCLA au analizat date care arată că natalitatea a scăzut în Statele Unite în cele nouă luni de după un eveniment de caniculă extremă, în timp ce un studiu realizat pe 18.000 de cupluri din China arată că schimbările climatice, în special cele determinate de poluare, au fost asociate cu o scădere de 20% a natalității.

Sursa: CNBC

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook