Guvernul olandez va institui carantină „strictă” de Crăciun. Se suspendă toate activitățile, cu excepția magazinelor esențiale

Guvernul olandez va institui carantină „strictă” de Crăciun. Se suspendă toate activitățile, cu excepția magazinelor esențiale

Guvernul olandez va anunța sâmbătă o nouă izolare „strictă” pentru perioada Crăciunului – toate activitățile vor fi suspendate, cu excepția magazinelor esențiale, care își păstrează dreptul de funcționare. Restricțiile au rolul de a stopa varianta Omicron, care se răspândește rapid, raportează presa locală.

Miniștrii olandezi se întâlnesc în cursul zilei de 18 decembrie cu experții în sănătate, care au recomandat închiderea magazinelor neesențiale, școlilor, barurilor, restaurantelor și a altor spații publice.

Agenția de presă ANP citează surse guvernamentale care susțin că la ora locală 19:00 vor fi anunțate noile măsuri, la doar câteva zile după ce a izolarea parțială a fost extinsă.

Purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătății, Axel Dees, a refuzat să ofere o reacție legată de impunerea noilor măsuri.

Premierul Mark Rutte a declarat anterior că varianta Omicron ar putea deveni dominantă în Olanda până în ianuarie.

Vineri, Olanda a raportat 15.433 de noi cazuri Covid, cu aproximativ 25% mai puține față de săptămâna anterioară.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook