Propunerile lui Cîțu pentru perioada Paștelui Ortodox. „Circulația să fie permisă până la ora 05:00”

Propunerile lui Cîțu pentru perioada Paștelui Ortodox. „Circulația să fie permisă până la ora 05:00”

Premierul Florin Cîțu a prezentat pe pagina de Facebook propunerile pe care le va înainta astăzi Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Ele privesc atât perioada sărbătorilor pascale, cât și sezonul estival de pe litoral. Astăzi va fi adoptată o nouă hotărâre a Guvernului, prin care se va prelungi starea de alertă și se vor aduce modificări restricțiilor în vigoare.

Astfel, Cîțu anunță că va propune ca circulația pe timp de noapte, de Înviere, să fie permisă până la 05:00. Mai mult, magazinele alimentare ar putea rămâne deschise până la ora 20:00 în Vinerea Mare, o prelungire de două ore a programului implementat în prezent în zonele cu rată de incidență ce depășește 4 la mie.

În privința sezonului de vară, premierul dorește ca stațiunile de pe litoral să fie deschise, la 70% din capacitatea totală, așa cum se întâmplă acum cu cele de la munte.

Rămân de lămurit două aspecte:

-Dacă limităm capacitatea la 70%, dar permitem turiștilor să circule liber între stațiuni, nu avem nicio garanție că nu se vor crea adunări mari. Vor fi turiștii izolați în stațiunile în care sunt cazați?

-Dacă până la vară, rata de incidență a Județului Constanța rămâne mai mare de 3,5 la mie, vor fi turiștii obligați să rămână în case în intervalul 20:00 – 05:00?

Propuneri importante pe care le transmit astăzi CNSU: – pentru cei care vor merge la slujba de Paște, circulația pe…

Publicată de Florin Cîţu pe Joi, 8 aprilie 2021

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook