VIDEO| Trump nu crede că Navalnîi a fost otrăvit din ordinul Kremlinului

VIDEO| Trump nu crede că Navalnîi a fost otrăvit din ordinul Kremlinului

Președintele american spune că administrația lui nu a intrat încă în posesia unor dovezi care să indice că liderul opoziției din Rusia, Aleksei Navalnîi, a fost otrăvit din ordinul Kremlinului.

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, este de altă părere. El a catalogat incidentul ca fiind “o tentativă de asasinat îngrozitoare” și a cerut oficialilor de la Moscova să răspundă în fața anchetatorilor internaționali.

Însă, într-o conferință de presă care a avut loc vineri, Trump a refuzat să accepte evaluarea conform căreia Navalnîi a fost otrăvit cu o neurotoxină.

“Nu știu exact ce s-a întâmplat”, a spus el.

“Cred că este trist, este tragic, n-ar fi trebuit să se întâmple asta. Nu avem încă dovezi, dar o să cercetez.”, a adăugat președintele.

Trump a revenit însă la subiectul său favorit de după izbucnirea epidemiei, China și rolul acesteia în izbucnirea epidemiei.

“Este interesant că toată lumea vorbește despre Rusia și nu mă deranjează asta. Dar cred că, în momentul de față, China este țara despre care ar trebui să se vorbească mult mai mult.”.

Aleksei Navalnîi a intrat în comă pe 20 august, după ce i s-a făcut rău în timpul unui zbor spre Moscova. Mai multe informații găsești aici sau aici.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook