Liderul opoziției din Rusia a fost otrăvit. “Este în comă, în stare foarte gravă”

Liderul opoziției din Rusia a fost otrăvit. “Este în comă, în stare foarte gravă”

Aleksei Navalnîi, liderul opoziției din Rusia, a fost otrăvit și se află în stare gravă, internat într-un spital din Siberia, potrivit purtătorului său de cuvânt.

Navalnîi, 44 de ani, este un critic înfocat al președintelui Vladimir Putin și un activist anti-corupție.

El se afla în timpul unui zbor spre Moscova, la întoarcerea din orașul siberian Tomsk. Avionul a făcut o aterizare forțată în Omsk, după ce lui Navalnîi i s-a făcut rău. Purtătorul de cuvânt, Kira Yarmysh, a spus că, cel mai probabil, i-a fost pusă o substanță periculoasă în ceai.

O sursă din cadrul spitalului a confirmat că pacientul este tratat pentru a opri otrăvirea, scrie BBC.

“Este în comă, într-o stare foarte gravă”, a scris Yarmysh pe Twitter.

Ea a povestit pentru postul de radio Echo Moskvy că Navalnîi transpira abundent și a rugat-o să comunice cu el, pentru a se “concentra pe tonul vocii”. Apoi a mers la toaletă și a leșinat.

“Doctorii spun că neurotoxina a fost absorbită mai ușor de organism, fiind transportată de un lichid cald”, a spus ea, adăugând că poliția va face investigații.

Agenția de presă Tass a scris că Aleksei Navalnîi este în stare foarte gravă, citându-l pe directorul spitalului din Omsk.

În 2018, Navalnîi a încercat să candideze la alegerile prezidențiale împotriva lui Putin, dar a fost exclus din cursă.

Purtătorul lui de cuvânt a declarat că otrăvirea poate avea legătură cu alegerile regionale care se vor desfășura anul acesta.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook