SUA| Numărul deceselor Covid este dublu față de anul trecut, deși Biden a promis că va opri epidemia dacă devine președinte

SUA| Numărul deceselor Covid este dublu față de anul trecut, deși Biden a promis că va opri epidemia dacă devine președinte

În Statele Unite, Covid-19 continuă să facă victime. Campania cu a treia doză este în desfășurare, iar copiii au devenit eligibili pentru vaccinare acum două săptămâni. Însă, în 2021 au fost înregistrate mai multe decese decât în ​​2020, în special din cauza variantei Delta.

Potrivit Universității John Hopkins, peste 770.000 de persoane au murit din cauza Covid-19 în 2021. Dublu față de anul precedent.

O situație datorată, potrivit experților, răspândirii variantei Delta, extrem de contagioasă, și ratei scăzute de vaccinare din unele state. Oboseala legată de măsurile de prevenție, cum ar fi purtarea măștii și distanțarea fizică, ar fi jucat, de asemenea, un rol.

Persoanele nevaccinate sunt mai afectate 

Autoritățile spun că majoritatea deceselor apar în rândul persoanelor care nu au fost vaccinate sau care prezintă comorbidități.

În prezent, 59% din populația americană este vaccinată. Autoritățile tocmai au autorizat săptămâna aceasta o a treia doză pentru toți adulții vaccinați cu mai mult de șase luni în urmă.

Dar experții încă prevăd un nou val în această iarnă. Numărul contaminărilor este deja în creștere. SUA are în prezent 85.000 de cazuri noi și 1.000 de decese pe zi.

Sursa: RFI

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook