OMS actualizează estimarea legată de numărul deceselor Covid: Încă 700.000 de victime până la primăvară

OMS actualizează estimarea legată de numărul deceselor Covid: Încă 700.000 de victime până la primăvară

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și-a exprimat îngrijorarea legată de evoluția epidemiei Covid-19 în Europa, care ar putea aduce 700.000 de decese suplimentare pe continent, pentru un total de 2,2 milioane de victime până în primăvară.

„Se așteaptă ca spitalele să fie sub presiune mare sau extremă în 25 de țări. Aceeași situație și pentru unitățile de terapie intensivă, în 49 din 53 de țări, până pe 1 martie 2022. Numărul total al deceselor va ajunge la peste 2,2 milioane până în primăvară, pe baza tendințelor actuale”, transmite OMS. Până în prezent, peste 1,5 milioane de oameni au murit din cauza Covid în regiune.

OMS atenționează că cei trei factori principali care determină rata ridicată a cazurilor în Europa sunt varianta Delta, foarte transmisibilă, rata insuficientă de vaccinare și modul în care unele guverne au comunicat oamenilor că pandemia „nu mai reprezintă o amenințare” și au relaxat restricțiile.

Potrivit datelor OMS, cifra deceselor Covid s-a dublat după sfârșitul lunii septembrie, de la 2.100 pe zi la aproape 4.200 pe zi. „Situația legată de Covid-19 în Europa și Asia Centrală este foarte gravă. Ne confruntăm cu o iarnă plină de provocări”, spune directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge, solicitând o abordare „vaccin plus”, care să combine vaccinarea, purtarea măștilor, măsurile de igienă și distanțarea.

Potrivit OMS, purtarea măștii reduce incidența bolii cu 53%. „Este din ce în ce mai evident că protecția oferită de vaccinare împotriva infectărilor și a formelor ușoare este în scădere”, menționează OMS. Prin urmare, instituția recomandă un rapel pentru cei vulnerabili, inclusiv pentru cei imunodeprimați.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook