Alți 500.000 de europeni vor muri de Covid până în martie 2022, dacă nu se iau măsuri drastice. Avertismentul OMS

Alți 500.000 de europeni vor muri de Covid până în martie 2022, dacă nu se iau măsuri drastice. Avertismentul OMS
Hans Kluge, director OMS Europa. Foto: AP

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează că încă 500.000 de europeni ar putea muri de Covid până în martie 2022, dacă nu se iau măsuri urgente. Directorul OMS pentru Europa, Dr. Hans Kluge, spune că este foarte îngrijorat de noul val de infectări care se răspândește pe continent și care a determinat mai multe state europene să anunțe noi restricții.

Austria este prima țară care a anunțat că vaccinul anti-Covid devine obligatoriu din februarie. Are cea mai scăzută rată de vaccinare din Europa de Vest și a înregistrat încă 15.809 cazuri, vineri.

Țara va intra în al treilea blocaj total începând de luni, până pe 12 decembrie. Au fost anunțate restricții mai stricte și în Republica Cehă și Slovacia.

Kluge spune că factori precum sezonul de iarnă, când există în mod normal o creștere a infectărilor virale, și rata mică de vaccinare au provocat creșterea cazurilor. El solicită oamenilor să se vaccineze, să fie implementate măsuri de bază privind sănătatea publică și să fie dezvoltate noi tratamente, dar subliniază că vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție.

„Covid-19 a devenit din nou cauza numărul unu de mortalitate în regiunea noastră”, spune el pentru BBC. „Știm ce trebuie făcut” pentru a lupta împotriva bolii.

În Olanda au izbucnit revolte în urma implementării unor noi restricții Covid. Poliția a deschis focul asupra protestatarilor și șapte persoane au fost rănite în timpul unei demonstrații la Rotterdam.

Ministrul german al sănătății, Jens Spahn, a declarat că situația din țară este o „urgență națională” și nu va exclude o altă carantină națională.

Sursa: The Guardian

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook