Cehia raportează cel mai mare număr de noi cazuri Covid de la începutul epidemiei. Se impun mai multe restricții nevaccinaților

Cehia raportează cel mai mare număr de noi cazuri Covid de la începutul epidemiei. Se impun mai multe restricții nevaccinaților

Republica Cehă a raportat vineri 22.936 de noi cazuri Covid, cel mai mare număr zilnic de la începutul epidemiei, arată datele publicate de Ministerului Sănătăţii. Rata de infectare a ajuns la 929 de cazuri noi la 100.000 de locuitori în ultimele șapte zile.

Alte 110 persoane au murit joi, spune ministerul, bilanțul zilnic al deceselor depășind 100 pentru prima dată din aprilie.

Guvernul a aprobat noi restricții pentru a combate creșterea bruscă a infectărilor, care vizează persoanele nevaccinate, în ideea de a crește rata de vaccinare, care este sub media Uniunii Europene.

Noi măsuri

Începând de luni, majoritatea persoanelor nevaccinate nu vor mai avea voie să prezinte teste negative pentru a participa la evenimente publice, pentru a merge la baruri și restaurante, frizerii, muzee sau pentru a se caza la hoteluri.

Doar persoanele care sunt vaccinate sau vindecate de Covid în ultimele șase luni vor rămâne eligibile.

Președintele ceh Andrej Babiš a avertizat joi că țara se confruntă cu o situație „gravă”, pe măsură ce cazurile cresc.

„Mă bucur că, după multe negocieri, s-a ajuns la un acord între experți și guvern”, scrie Babiš pe Twitter.

„Și vă rog: Limitați contactele și vaccinați-vă. Este singurul mod în care vă puteți proteja sănătatea.”

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook