Universitatea Virginia exmatriculează studenții nevaccinați împotriva Covid

Universitatea Virginia exmatriculează studenții nevaccinați împotriva Covid

49 de studenți care s-au înscris la cursurile de toamnă ale Universității din Virginia au fost respinsi după ce nu au îndeplinit obligația de vaccinare, declară oficialii instituției de învățământ. Regula a fost insituită în luna mai, iar majoritatea studenților s-au conformat. Peste 96% dintre studenți sunt vaccinați împotriva coronavirusului – alți 335 care au prezentat scutiri religioase și medicale au primit derogari permanente.

Au fost acordate și 184 de derogări temporare celor care intenționează să se vaccineze la sosirea în campus.

Mai puțin de 1% dintre studenții înscriși – sau 238 de studenți – nu sunt în conformitate, „dar doar 49 dintre ei au optat pentru cursurile față în față, ceea ce înseamnă că restul de 189 nu ar fi planificat să revină la cursurile fizice în această toamnă ”, spune Brian Coy, un purtător de cuvânt al școlii.

Studenții au termen până la 25 august să îndeplinească cerința și să se înscrie din nou la cursurile semestriale de toamnă, adaugă Coy. Ei pot alege și să se întoarcă în campus abia la primăvară, dar numai după îndeplinirea cerinței de vaccinare.

Vaccinurile rămân cheia strategiei de redeschidere a universității, potrivit lui Jim Ryan, președintele universității.

„Suntem într-o situație mult mai bună, diferită decât cea de anul trecut, în primul rând datorită vaccinurilor”, spune Ryan. „Înseamnă că ne putem întoarce la cursuri, activități, evenimente sportive și laboratoare de cercetare, așa cum era planificat să facem din toamnă.”

Sursa: Washington Post

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook