SUA| Universitatea James Madison învață studenții că bărbații albi, creștini, heterosexuali, sunt „opresori”

SUA| Universitatea James Madison învață studenții că bărbații albi, creștini, heterosexuali, sunt „opresori”

Universitatea James Madison (JMU) din Virginia imprimă studenților conștiința faptului că persoanele care se identifică ca bărbați, heterosexuali, cisgen sau creștini sunt „opresori” implicați în „subjugarea sistematică” a altor grupuri sociale. Conform documentelor obținute de Fox News, angajații responsabili pentru instruirea studenților care încep în toamnă anul I la JMU au urmat în ultimele săptămâni cursuri de formare legate de justiția socială și incluziune.

Un videoclip de instruire adresat personalului studențesc, găzduit de coordonatorii Jessica Weed și Jennifer Iwerks, descrie opresiunea ca „subjugare sistematică a unui grup social de către un alt grup social, mai puternic, în beneficiul social, economic și politic al celui din urmă”. Clipul a fost ulterior eliminat de pe platforma YouTube.

Grupul „opresor” are puterea de a defini realitatea în avantajul lui, iar grupurile „țintă” primesc și interiorizează mesaje negative și ajung să coopereze cu opresorii (gândind și acționând ca ei).”

Privilegiați și abuzați

Privilegiul este catalogat ca fiind „puterea socială acordată de instituțiile formale și informale ale societății tuturor membrilor unui grup dominant, în detrimentul grupurilor vizate”. De asemenea, membrii opresorilor și ai grupurilor țintă sunt „adaptați social pentru a-și juca rolurile normal și corect”.

Materialele de instruire ale JMU enumeră diferite rase și naționalități pe care le consideră „privilegiate” sau „agenți”, iar pe celelalte le caracterizează drept „oprimate” sau „ținte”. Printre cei privilegiați, conform prezentării, se numără persoanele care se identifică ca bărbați, cisgen, heterosexuali, heteroromantici, creștini, albi, europeni occidentali, americani, de clasă superioară până la mijlocie, de construcție subțire / atletică, fără dizabilități și cu vârste cuprinse între 30 și 55 de ani.

Printre grupurile oprimate, conform prezentării, se numără persoane care se identifică drept negru, asiatic, latin, non-occidental european, LGBTQ+, homoromantic, musulman, evreu, clasa muncitoare, supraponderală sau cu dizabilități, printre altele.

Materiale confidențiale

După finalizarea instruirii, angajaților li s-a trimis un e-mail prin care sunt îndrumați să „nu împărtășească materialele cu alte persoane”.

Un purtător de cuvânt al JMU a declarat pentru Fox News că instruirea a reprezentat o „oportunitate” pentru studenții care lucrează în Biroul de Relații Studențești.

„Instruirea a avut rolul de a oferi fiecărui coordonator-ghid al bobocilor instrumentele și înțelegerea necesare pentru a lucra cu studenții noi sosiți, care ar putea avea un background diferit. Ne străduim să creăm o comunitate incluzivă și primitoare pentru toți studenții. Căutăm, de asemenea, feedback cu privire la instruire pentru a lucra constant la îmbunătățirea modului în care comunicăm și formăm membrii personalului.”

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook