Australia| 24.000 de elevi care susțin examenul de final de an sunt vaccinați pe stadion. Părinților nu li se permite accesul

Australia| 24.000 de elevi care susțin examenul de final de an sunt vaccinați pe stadion. Părinților nu li se permite accesul

Un videoclip care în prezent circulă intens pe rețelele de socializare și a fost vizualizat de 800.000 de ori, susține că în Australia „24.000 de copii vor fi vaccinați pe un stadion” fără ca părinților să li se permită accesul. Un membru al guvernului australian se adresează în mod special „părinților”, pe care doreste să-i liniștească cu privire la situația copiilor lor: „Copiii dumneavoastră vor fi bine supravegheați. Vor fi însoțiți. Vor fi asistente medicale care fac parte din „Youth command” [tineri membri ai forțelor de poliție din New South Wales] care să îi îndrume”, indică el.

Videoclipul corespunde unui scurt extras din conferința lui Brad Hazzard, ministrul Sănătății al statului australian New South Wales, organizată pe 6 august. Discursul complet menționează „oportunitatea de aur” dată celor 24.000 de tineri de a obține vaccinul Pfizer.

Campania se adresează în mod special elevilor de liceu care urmează să susțină examenul de sfârșit de an – Certificatul școlar superior (HSC) – echivalent cu bacalaureatul.

Lana Del Rey, Pink și Madonna

„Examenul este în octombrie și, pentru a-l trece în siguranță, puteți profita de ocazia de aur de a vă vaccina la stadionul Qudos Bank Arena săptămâna viitoare”, spune Brad Hazzard. Intervenția a fost remarcată (și ironizată) de presa australiană pentru utilizarea numelui unor vedete cu scopul de a-i face pe elevii de liceu să își dorească vaccinarea. „Multe vedete au fost pe Qudos Bank Arena, cum ar fi Lana Del Rey, Keith Urban, Pink, Madonna… Ai șansa să mergi pe stadion săptămâna viitoare și să obții aurul primind prima doză de Pfizer.”

Părinților li se cere să rămână în afara stadionului, ceea ce nu înseamnă că vaccinarea adolescenților are loc fără acordul lor. „Puteți ajunge la stadion cu propria mașină sau cu mijloacele de transport în comun. Părinții vă pot aduce. În această situație, asigurați-vă că ei rămân afară, pentru că nu ne dorim să circule prea mulți oameni pe stadion, desigur.”

Centrul de vaccinare Qudos Bank Arena este în prezent cel mai mare din New South Wales. Potrivit rapoartelor presei locale, 120.000 de doze de Pfizer vor fi disponibile acolo în săptămâna de 23-29 august, pentru persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 39 de ani. În Australia, vaccinarea împotriva Covid-19 este autorizată pentru copiii de 12 ani și peste.

Sursa: Liberation

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook