VIDEO| Un ministru australian suferă primele simptome ale paraliziei lui Bell în direct la TV. Anterior a fost vaccinat anti-Covid cu AstraZeneca

VIDEO| Un ministru australian suferă primele simptome ale paraliziei lui Bell în direct la TV. Anterior a fost vaccinat anti-Covid cu AstraZeneca

Un ministru din Australia, Victor Dominello, a fost diagnosticat cu paralizie Bell în timpul unei conferințe de presă, după ce telespectatorii îngrijorați au observat fața lui căzută și l-au îndemnat să solicite asistență medicală. Dominello a condus conferința de actualizare a situatiei Covid-19 alături de premierul Gladys Berejiklian.

Unii spectatori au observat cum fața îi „cădea” și au sesizat că are probleme în a ține ochii deschiși.

„Unii oameni au crezut că-i fac cu ochiul cameramanului. Unii au crezut că am un accident vascular cerebral”, a scris Dominello pe rețelele de socializare.

Ministrul spune că apelurile cetățenilor l-au determinat să caute ajutor, simțind o „durere la nivelul craniului, în spatele urechii drepte”.

„Am luat-o mai în serios [miercuri] după-amiază – după ce o serie de oameni mi-au trimis capturi de ecran din timpul conferinței de presă, alții au luat legătura cu biroul de presă, îndemnându-mă să cer ajutor medical urgent”, povestește el.

El spune că diagnosticul de paralizie a lui Bell reprezintă un semnal de alarmă pentru toți cetățenii, să aibă grijă de sănătatea lor.

„Ne concentrăm pe Covid, dar există o mulțime de alte probleme de sănătate. Dacă aveți probleme de sănătate, vă rugăm să le rezolvați”, spune el.

Dominello spune că a fost vaccinat cu serul produs de AstraZeneca/Oxford. În trecut au fost raportate astfel de cazuri în urma vaccinării anti-Covid, deși nu s-a putut stabili o legătură cauzală clară.

Ce este paralizia lui Bell?

Paralizia lui Bell se manifestă pe o parte a feței și poate fi cauzată de inflamații sau leziuni ale nervilor.

Potrivit site-ului Health Direct al guvernului australian, majoritatea oamenilor se recuperează complet după paralizia lui Bell, cu îmbunătățiri vizibile în două săptămâni și recuperare completă în trei până la șase luni.

Se crede că infecțiile virale sunt principala cauză a paraliziei.

Oricine are fața căzută este îndemnat să solicite asistență medicală de urgență, deoarece simptomele pot indica și afecțiuni mai grave, cum ar fi un accident vascular cerebral.

Sursa: ABC News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook