SUA| Pacienții nevaccinați anti-Covid sunt eliminați de pe lista de așteptare pentru transplant de organe

SUA| Pacienții nevaccinați anti-Covid sunt eliminați de pe lista de așteptare pentru transplant de organe

Un spital din Washington ar fi eliminat mai mulți pacienți bolnavi de pe lista de așteptare pentru un transplant, după ce au decis să refuze vaccinul anti-Covid. Omul de radio Jason Rantz susține că Washington Medical Center a șters „mai mulți pacienți” de pe lista de așteptare pentru transplanturi de organe în ultimele luni, invocând o politică neoficială care impune vaccinarea împotriva Covid-19 pacienților care au nevoie de transplant.

Unul dintre pacienți, Derek Kovick (41 de ani), care are nevoie de un transplant de ficat, i-a dezvăluit lui Rantz politica controversată a spitalului, săptămâna trecută. La scurt timp după, un alt pacient, Sam Allen (64 de ani), a prezentat propria poveste.

Allen, care suferă de afecțiuni ale inimii, i-a spus realizatorului că se afla pe lista de așteptare a spitalului pentru un transplant de inimă de mai bine de doi ani. Dar, în iunie, după ce medicii au descoperit că nu este vaccinat și nu intenționează să o facă, a fost informat că nu mai figurează pe lista de așteptare.

„Cerințele nu au fost îndeplinite”

„Cardiologul m-a sunat să-mi spună că va trebui să mă vaccinez pentru a primi un transplant. I-am răspuns că asta este o noutate pentru mine și nu am fost informat până acum”. Medicul a confirmat, apoi: „Da, asta este politica noastră”.

După ce a refuzat, spitalul i-a trimis o scrisoare prin care îl anunța că a fost scos de pe lista de așteptare pentru transplantul de inimă.

„Numele tău a fost eliminat de pe lista de așteptare a Washington Medical Center”, se arată în scrisoare. „Decizia a fost luată în urma conversației recente pe care ați avut-o cu privire la cerințele comitetului de selecție pentru transplantul de inimă, legat de respectarea politicilor și recomandărilor Covid-19.”

Situația lui Allen ar putea fi reevaluată, dar numai dacă va satisface „cerințele lor de conformitate”.

Spitalul nu neagă aspectul

Rantz a contactat centrul medical pentru explicații, iar spitalul nu a negat acuzațiile. Însă spune că nu este o politică oficială.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Susan Gregg, afirmă vag că „medicii fac o evaluare legată de recomandările și cerințele de vaccinare, inclusiv cea împotriva Covid-19, pe baza factorilor de risc ai fiecărui pacient și a gradului de imunosupresie care poate apărea”.

Allen a refuzat să primească un vaccin împotriva coronavirusului deoarece consideră că potențialele efecte secundare ar putea fi dăunătoare pentru el, având în vedere starea sa de sănătate. El suferă de o serie de boli, printre care insuficiență a valvei mitrale, regurgitarea valvei tricuspidiene, regurgitarea valvei aortice, anevrismul aortei toracice și cardiomiopatia dilatată.

El se teme că politca spitalului ar putea să-l împiedice în cele din urmă să primească un transplant care i-ar putea salva viața.

„Asta va duce, mai mult ca sigur, la moartea mea”, spune el.

Sursa: The Blaze

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook