Covid-19| Israelul înregistrează în prezent una dintre cele mai mari rate de infectare din lume, potrivit autorităților

Covid-19| Israelul înregistrează în prezent una dintre cele mai mari rate de infectare din lume, potrivit autorităților

Israelul are una dintre cele mai mari rate de răspândire a coronavirusului din lume, potrivit unui expert în sănătate israelian. Statul înregistra la începutul săptămânii peste 8.000 de cazuri noi de Covid zilnic, pentru prima dată de la 1 februarie, iar numărul cazurilor grave a depășit pragul de 600 pentru prima dată după luna martie.

Prof. Ran Balicer, care conduce un grup de experți care consiliază Ministerul Sănătății privind gestionarea pandemiei, a declarat pentru presa israeliană ca în ultimele zile că a existat, în medie, o creștere de 100 de cazuri grave de coronavirus pe zi.

„Datele arată că Israelul are printre cele mai mari rate de infectare din lume, cu aproximativ 90 până la 100 de noi pacienți în stare gravă pe zi. Sunt cifre foarte complexe, deoarece 100 de noi pacienți în stare gravă pe zi reprezintă o povară imensă pentru sistemul de sănătate și, prin urmare, o cauză de îngrijorare.”

Profesorul a adăugat, totuși, că autoritățile sanitare au reușit să reducă răspândirea agentului patogen în rândul celor peste 60 de ani, care sunt expuși riscului de a dezvolta forme severe ale bolii.

„În ultimele două zile am observat o scădere reală a numărului de noi infectări la persoanele cu vârsta de 60 de ani și peste, majoritatea vaccinați cu a treia doză de vaccin”, spune el.

Premierul Naftali Bennett a declarat miercuri că Ministerul Sănătății va aproba cel mai probabil vaccinul de rapel și pentru cei peste 40 de ani. Însă prof. Balicer spune că problema este „complicată”.

„Va fi o discuție complexă, aceleași considerații care ne-au determinat săptămâna trecută să permitem persoanelor de peste 50 de ani [să primească doza de rapel] sunt valabile astăzi, deși s-au acumulat mai multe informații de atunci.”

Sursa: Ynet News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook