AstraZeneca a dezvoltat un tratament eficient în prevenirea Covid-19, arată studiile de fază 3

AstraZeneca a dezvoltat un tratament eficient în prevenirea Covid-19, arată studiile de fază 3

Grupul farmaceutic anglo-suedez AstraZeneca a anunțat vineri rezultate încurajatoare pentru un tratament împotriva Covid-19 care face posibilă reducerea considerabilă a riscului de a dezvolta o formă simptomatică a bolii în cazul pacienților fragili. Tratament cu anticorpi, al cărui nume de cod este AZD7442, nu și-a demonstrat anterior eficacitatea la persoanele deja expuse la virus.

Administrându-l înainte de a intra în contact cu virusul, rezultatele sunt pozitive, explică AstraZeneca într-un comunicat. În acest caz, reduce riscul de a dezvolta o formă simptomatică cu 77%, conform studiilor clinice de fază 3 concepute pentru a măsura siguranța și eficacitatea tratamaentului. AstraZeneca menționează că nu au existat cazuri severe de Covid-19 sau deces în cadrul cercetării. Studiile, efectuate în Spania, Franța, Belgia, Marea Britanie și Statele Unite au implicat 5.197 de participanți, dintre care 75% prezentau comorbidități. Tratamentul a fost administrat intramuscular.

O soluție complementară la vaccin

„Cu aceste rezultate extraordinare, AZD7442 ar putea fi un instrument important în arsenalul nostru pentru a ajuta persoanele care ar putea avea nevoie de mai mult decât un vaccin pentru a-și recâștiga viața normală”, spune Myron Levin, profesor la Universitatea din Colorado, Statele Unite, responsabil al studiului. „Avem nevoie de alte abordări pentru persoanele care nu sunt bine protejate de vaccinurile Covid-19”, adaugă Mene Pangalos, înalt oficial al AstraZeneca, care promite să lanseze date suplimentare legate de studii. Laboratorul specifică că va solicita autorităților sanitare autorizație de utilizare pentru AZD7442, tratament finanțat de guvernul SUA.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook