Germania| Unele regiuni planifică restricții mai dure pentru nevaccinați. „Vor exista reguli diferite”

Germania| Unele regiuni planifică restricții mai dure pentru nevaccinați. „Vor exista reguli diferite”

Cel puțin o regiune din Germania intenționează să impună restricții mai dure persoanelor care nu sunt vaccinate împotriva Covid-19, întrucât țara se confruntă cu un al patrulea val pandemic, declară un oficial de stat.

Guvernul german solicită cetățenilor să fie vaccinați, să dea rezultate negative sau să cerifice vindecarea dupā Covid pentru a avea acces în restaurante la interior, pentru a vizita spitale și case de bătrâni și pentru a participa la evenimente, petreceri sau pentru a face sport la interior.

Ministerul social din sudul statului Baden-Wuerttemberg a propus ca adulții nevaccinați să nu mai aibă acces la restaurante și concerte și decide restricționarea contactelor acestora.

„Dacă unitățile de terapie intensivă se vor aglomera, trebuie să acționăm”, spune Thomas Strobl, adjunctul guvernatorului landului Baden-Wuerttemberg, pentru ziarul Bild am Sonntag.

„Ar fi greșit să acționăm la fel pentru toată lumea, inclusiv pentru cei vaccinați. Vor exista reguli diferite pentru cei nevaccinați”.

Şi Ministrul Sănătății din Bavaria, landul vecin, sprijină propunerile.

Principalii candidați care se luptă să îi ia locul cancelarul Angela Merkel la alegerile federale din 26 septembrie au promis că blocajele stricte nu vor mai reveni, chiar dacă infectările cu SARS-Cov-2 vor creste din nou.

Țara a raportat duminică 8.416 cazuri noi și 12 decese, aducând numărul total de cazuri la peste 3,9 milioane, iar numărul de decese la 92.130. Aproximativ 60% din populație este complet vaccinată.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook