„Pașaportul Covid este total stupid”, spune epidemiologul Martin Blachier. „Pui la un loc vaccinați infectați cu persoane negative la testul PCR”

„Pașaportul Covid este total stupid”, spune epidemiologul Martin Blachier. „Pui la un loc vaccinați infectați cu persoane negative la testul PCR”

Invitat la postul de radio RMC Story, epidemiologul Martin Blachier critică introducerea permisului de sănătate, pe care îl consideră „total stupid”. Măsură pusă în aplicare de guverne este o „adevărată erezie”, consideră el. „Permisul de sănătate reprezintă o erezie, deoarece știm acum că vaccinul protejează împotriva spitalizării, dar nu protejează împotriva transmiterii”.

Epidemiologul nu înțelege cum s-a ajuns să „fie puși laolaltă, în cluburi de noapte, în baruri, în spații deschise, persoane vaccinate care transmit virusul cu persoane care au un rezultat negativ la testul RT-PCR”. „Este cel mai bun mod de a încuraja contaminarea”, avertizează el.

Martin Blachier insistă asupra vaccinării

O soluție prezentată de Martin Blachier: „Dacă facem o pasaport sanitar, trebuie să fie doar cu un test antigen sau PCR. Astfel, suntem siguri că toată lumea este negativă”. Potrivit specialistului în sănătate publică, singura cale de ieșire din această criză a sănătății este „ca toată lumea să se vaccineze”.

Este motivul pentru care propune sancțiuni financiare pentru cei care refuză vaccinarea. „Impunerea unei amenzi va duce la creșterea ratei de vaccinarea”, spus Blachier, care insistă însă că imunizarea tinerilor și copiilor nu este necesară. „Lăsați copiii să revină la viața normală”, spune el.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook