Danemarca elimină toate restricțiile anti-Covid pe 10 septembrie. „Avem rate record de vaccinare, epidemia este sub control”

Danemarca elimină toate restricțiile anti-Covid pe 10 septembrie. „Avem rate record de vaccinare, epidemia este sub control”

Datorită ratei semnificative de vaccinare, restricțiile anti-Covid încă în vigoare în Danemarca vor fi ridicate începând cu 10 septembrie. Boala nu mai este considerată „amenințătoare pentru societate”, anunță Ministerul Sănătății. „Epidemia este sub control, avem rate record de vaccinare. Este motivul pentru care, pe 10 septembrie, vom putea abandona regulile speciale pe care a trebuit să le implementăm pentru a lupta împotriva Covid-19”, declară ministrul Sănătății, Magnus Heunicke.

„Nu suntem în afara epidemiei”, adaugă el, avertizând că guvernul „nu va ezita să acționeze rapid dacă pandemia amenință din nou funcțiile esențiale ale societății”.

În martie 2020, Danemarca a fost una dintre primele țări care au instituit un regim de semi-izolare, prin închiderea școlilor și a afacerilor neesențiale. După o primă relaxare a măsurilor, câteva săptămâni mai târziu, a reintrodus restrictiile începând din august 2020, ajungând la o nouă semi-izolare de Crăciun.

De atunci, țara s-a redeschis treptat, odată cu introducerea în aprilie a pașaportului Covid, a cărui utilizare este acum limitată. Pe 14 august, obligația de a purta mască a fost eliminată în ceea ce privește mijloacele de transport în comun, singurul loc în care încă era necesară.

Permisul de sănătate devine obligatoriu pentru a primi acces în cluburile de noapte – care se redeschid pe 1 septembrie. Era deja planificat ca pașaportul să nu mai fie solicitat în restaurante, centre sportive și saloane de cosmetică începând cu 1 septembrie. Peste 70% din populația țării scandinave de 5,8 milioane de locuitori este complet vaccinată.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook