Un anevrism cerebral aproape l-a ucis pe Dr. Dre, spune acesta

Un anevrism cerebral aproape l-a ucis pe Dr. Dre, spune acesta
  • Rapperul a avut trei accidente vasculare cerebrale după ce a fost internat în spital.
  • El a spus că nu știa că are hipertensiune arterială și a numit-o „ucigaș tăcut”.
  • Hipertensiunea arterială netratată poate crește riscul de accident vascular cerebral.

Dr. Dre a spus că a ignorat simptomele anevrismului cerebral care aproape l-a ucis în 2021, conform Business Insider.

Rapperul a fost internat cu un anevrism în ianuarie 2021, la Los Angeles, în apogeul pandemiei de COVID. Avea 55 de ani atunci.

Vorbind la „This Life of Mine with James Corden” de la SiriusXM, el și-a amintit că a avut trei accidente vasculare cerebrale în timpul spitalizării de două săptămâni.

Dr. Dre a spus: „Este doar ceva pe care nu îl poți controla care doar se întâmplă și în acele două săptămâni, am avut trei accidente vasculare cerebrale”.

Vedeta i-a spus lui Corden că a avut „cea mai mare durere” în spatele urechii drepte – unul dintre simptomele unui anevrism – la scurt timp după trezire, iar el a încercat să o ignore.

„M-am trezit și mi-am continuat ziua și m-am gândit că aș putea să mă culc și să trag un pui de somn”, a spus el. „Fiul meu avea o prietenă care era acolo și spunea: „Nu, trebuie să te ducem la spital”. Așa că m-au dus la îngrijiri de urgență”.

El a adăugat: „La scurt timp, încep să leșin. Ba eram conștient, ba nu eram și așa am ajuns la unitatea de terapie intensivă. Am fost acolo timp de două săptămâni. Îi aud pe doctori venind și spunând: „Nu știi cât de norocos ești.”

Dre a continuat: „Nu aveam idee că am hipertensiune arterială sau ceva de genul asta pentru că am treaba mea cu sănătatea. Ridic greutăți, alerg, fac tot ce pot pentru a mă menține sănătos.”

Hipertensiunea arterială netratată poate crește riscul de accident vascular cerebral

Potrivit Institutului Național de Tulburări Neurologice și AVC, hipertensiunea arterială netratată este un factor de risc pentru afecțiune, deoarece poate deteriora și slăbi arterele, ceea ce poate duce apoi la un anevrism cerebral.

Potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, hipertensiunea arterială costă economia SUA între 131 și 198 de miliarde de dolari anual.

Dr. Dre a subliniat, de asemenea, că bărbații de culoare au mai multe șanse de a avea hipertensiune arterială. Rapperul a încurajat oamenii să fie conștienți de sănătatea lor.

El a spus: „Hipertensiune arterială la bărbații de culoare. Ei îl numesc ucigașul tăcut. Doar că habar nu ai, așa că știi, trebuie să te controlezi”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook