Designerul de modă belgian Dries Van Noten spune că va renunța la funcția de director de creație pentru brandul său la sfârșitul lunii iunie

Designerul de modă belgian Dries Van Noten spune că va renunța la funcția de director de creație pentru brandul său la sfârșitul lunii iunie
  • Dries Van Noten a devenit de-a lungul a aproape patru decenii un maestru al îmbinării dintre vechi și nou.
  • Succesorul designerului va fi anunțat într-o etapă ulterioară.
  • Dries Van Noten: „Acum vreau să-mi concentrez atenția asupra tuturor lucrurilor pentru care nu am avut niciodată timp.”

Designerul de modă belgian Dries Van Noten a declarat marți că va renunța la funcția de director de creație pentru brandul cu același nume la sfârșitul lunii iunie, conform ABC News.

Designerul, în vârstă de 65 de ani, a devenit de-a lungul a aproape patru decenii un maestru al îmbinării dintre vechi și nou. Acesta a declarat într-un comunicat că colecția de primăvară-vară pentru bărbați din 2025 va fi ultima în rolul său actual. El a adăugat că colecția de femei va fi proiectată de studioul său.

Succesorul designerului va fi anunțat într-o etapă ulterioară, a spus el. Brandul a spus că, deși va renunța la rolul său de director de creație, Van Noten va fi în continuare implicat în casa de modă.

„M-am pregătit pentru acest moment de ceva vreme și simt că este timpul să las loc unei noi generații de talente care să-și aducă viziunea asupra brandului”, a spus Van Noten.

Dries Van Noten a absolvit cursul de design vestimentar la Academia Regală de Arte Frumoase din Belgia în 1981. Acesta a debutat prima sa colecție cinci ani mai târziu. Primul său magazin emblematic s-a deschis în Anvers, orașul-port belgian în care s-a născut.

„Acum vreau să-mi concentrez atenția asupra tuturor lucrurilor pentru care nu am avut niciodată timp”, a spus Van Noten. „Sunt trist, dar, în același timp, fericit.”

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook