Reclamă cu un clovn ucigaș în playlist Spotify cu cântece de leagăn

Reclamă cu un clovn ucigaș în playlist Spotify cu cântece de leagăn

de Alexandru Anghel

Dacă folosești varianta free a platformei de streaming Spotify, șanse mari să dai peste reclame horror în playlisturile cu muzică pentru copii.
Promo-ul pentru filmul „IT: Capitolul al doilea”, în care apare vocea clovnului ucigaș Pennywise (creat de Stephen King), peste o muzică înfricoșătoare, a „scăpat” între niște cântece de leagăn dintr-un playlist Spotify.

Cu toate că astfel de reclame nu ar fi avut ce căuta pe lângă un conținut destinat copiilor, Spotify se apară și spune că… nu au crezut că playlistul era ascultat de categoria asta de vârstă. E vorba de playlist-ul „Classical Lullabies”, făcut chiar de Spotify și-n care apar  titluri ca „Children’s Music”, „For Children” sau „English Nursery Tunes”. Cred că numele astea ar fi trebuit să le dea măcăr puțin de bănuit celor de la Spotify că playlistul va ajunge și la cei sub 18 ani.

Ce a făcut platforma de streaming? A șters playlistul „Classical Lullabies” și a urcat unul asemănător, dar redenumit „Classical Sleep”, fără piese care fac trimitere către „kids”. Adevărul e că, în timp ce încerc să adorm, n-aș avea nicio problemă să aud niște reclame de groază.

Așa că ai varianta să îi instalezi copilului tău versiunea Spotify For Kids, să plătești tu pentru versiunea Premium, fără reclame, sau, mai bine, ascultă Smart Radio –  te vom scoate din starea de discomfort.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook