Trump, pozitiv pentru Covid-19| Ce alți lideri politici au mai fost contaminați de la începutul pandemiei

Trump, pozitiv pentru Covid-19| Ce alți lideri politici au mai fost contaminați de la începutul pandemiei

La fel ca președintele american Donald Trump, care a anunțat în noaptea de joi până vineri că a fost testat pozitiv pentru Covid-19, mulți alți lideri politici din întreaga lume au contractat virusul.

Personalitati politice contaminate

Președintele brazilian Jair Bolsonaro

Jair Bolsonaro, în vârstă de 65 de ani, a fost testat pozitiv în iulie, după ce a refuzat să poarte mască și a ignorat în mod constant regulile de distanțare fizică în timpul întâlnirilor cu susținătorii săi. El a susținut în repetate rânduri că starea lui de sănătate s-a îmbunătățit datorită hidroxiclorochinei. O afirmație puternic criticată de specialiști; multe studii științifice arată că acest medicament nu are nicio eficacitate împotriva virusului și poate provoca reacții adverse grave.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson

În martie, Boris Johnson a abordat criza sănătății cu o atitudine relaxată, susținând că el continuă să „dea mâna cu toată lumea”. Premierul britanic s-a îmbolnăvit la începutul lunii aprilie. Spitalizat pe 5 aprilie, a fost plasat în terapie intensivă a doua zi, unde a rămas pentru trei zile. A părăsit spitalul după o săptămână iar la puțin peste două săptămâni a fost declarat vindecat.

Premierul rus Mihail Mișustin

Mulți înalți oficiali ruși au fost infectați cu SARS-Cov-2, inclusiv purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, și premierul Mihail Mișustin. Acesta din urmă și-a reluat funcțiile la sfârșitul lunii mai, după trei săptămâni de spitalizare. Nu a fost niciodată plasat în terapie intensivă și a continuat să lucreze de acasă, în ciuda bolii.

Prim-ministrul Guineei-Bissau

Prim-ministrul Guineei-Bissau, Nuno Gomes Nabiam, a anunțat la sfârșitul lunii aprilie că este infectat. „Am testat pozitiv pentru noul coronavirus, sunt acasă și mă simt bine”, a spus el pe pagina de Facebook.

Premierul din Kosovo

Prim-ministrul kosovar Avdullah Hoti a anunțat, pe 2 august, că a avut rezultat pozitiv pentru noul coronavirus și a precizat că urmează să se autocarantineze timp de două săptămâni. „Nu am simptome, cu excepția faptului că tușesc ușor”, a spus politicianul în vârstă de 44 de ani pe contul său de Facebook.

Prințul Charles și prințul Albert al II-lea de Monaco

Fiul cel mare al reginei Elisabeta a II-a, de 71 de ani, a dat rezultate pozitive pentru noul coronavirus în martie, dar a suferit doar simptome ușoare. Și-a revenit după ce s-a izolat timp de șapte zile, conform ghidului oficial britanic, și nu a trebuit să fie internat în spital. Prințul Albert al II-lea de Monaco a contractat, de asemenea, Covid-19 la mijlocul lunii martie, dar a suferit doar simptome ușoare.

Personalități politice decedate

Fostul președinte al Congo, Jacques Joaquim Yhombi Opango

Fostul președinte al Congo, Jacques Joaquim Yhombi Opango, a murit pe 30 martie în Franța, la vârsta de 81 de ani. El a condus țara doar doi ani, între 1977 și 1979, înainte de a fi îlocuit de președintele Denis Sassou Nguesso, care a acumulat 35 de ani la putere de atunci.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook