Trump: Întâlnirea Putin – Biden a fost „o zi bună pentru Rusia”. „Noi nu am obținut nimic”

Trump: Întâlnirea Putin – Biden a fost „o zi bună pentru Rusia”. „Noi nu am obținut nimic”

Fostul președinte american Donald Trump oferă o primă reacție legată de întâlnirea dintre Joe Biden și Vladimir Putin. Într-o intervenție telefonică pentru show-ul lui Sean Hannity de pe Fox News, Trump își acuză succesorul că a făcut prea multe daruri Rusiei.

Cei doi lideri s-au întâlnit la Villa La Grange din Geneva pentru a discuta numeroase teme, printre care relațiile bilaterale, controlul armelor și drepturile omului.

În opinia lui Trump, președintele Biden nu a obținut „nimic” de la omologul său rus.

„Concluzia este că nu am obținut nimic. I-am acordat vizibilitate Rusiei și noi n-am primit nimic. Am renunțat la lucruri incredibil de valoroase. Eu am oprit construcția gazoductului Nord Stream. Acum am oferit-o înapoi, dar nu am primit nimic în schimb”, spune Trump.

„Cred că a fost o zi bună pentru Rusia. Și nu văd cum am fructificat-o noi”.

Summitul G7

Donald Trump consideră că și întâlnirea cu liderii europeni a mers prost pentru Statele Unite, acuzând înțelegerile comerciale neprofitabile.

„Gândiți-vă. Noi plătim pentru a-i proteja, iar ei – scuzați-mi expresia – ne-au tras-o în privința comerțului – e singura expresie care poate descrie situația. Pentru că sunt mai răi decât China, sau la fel de răi, în privința comerțului”.

„Câte mașini Chevrolet sunt vândute la Berlin? Nu prea multe. Câte sunt vândute la Paris? Nu prea multe. Poate niciuna. Dar noi le vindem produsele, vinurile, mașinile și BMW-urile și Mercedes-urile și tot, le vindem în toată țara.”

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook