VIDEO| Au fost publicate imaginile accidentului de telecabină din Italia

VIDEO| Au fost publicate imaginile accidentului de telecabină din Italia

O telecabină s-a prăbușit pe 23 mai în zona muntoasă Mottarone din nordul Italiei, accident soldat cu 14 victime. Momentul a fost înregistrat de camerele de supraveghere, iar clipul a fost publicat de canalul mass-media italian TG3. În imagini se observă cum, cu puțin timp înainte de a ajunge în vârf, telecabina își pierde punctul de sprijin și alunecă în viteză pe cabluri.

Un cablu a cedat, iar sistemul de frânare de avarie era dezactivat de operator, după o defecțiune anterioară.

Cabina a căzut în gol de la o înălțime de 20 de metri și circula cu mai mult de 100 de km/h înainte de impact.

Patronul, directorul și șeful de operațiuni ai companiei care administrează telecabina au fost arestați pe 26 mai. „Cele trei persoane arestate știau despre defecțiunea apărută la sistemul de frânare de urgență de câteva săptămâni”, spune procurorul-șef Olimpia Bossi.

Un oficial a spus pentru postul de televiziune Rai 3 că suspecții au recunoscut că au dezactivat sistemul după ce au sesizat „defecțiuni de funcționare” care nu au putut fi reparate.

Singurul supraviețuitor al accidentului, un copil israelian în vârstă de 5 ani, a fost externat și va fi crescut de o mătușă. Părinții și fratele său mai mic au decedat în urma accidentului.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook