VIDEO| Activistul Greenpeace care s-a parașutat pe stadion înainte de meciul Franța – Germania a fost reținut de poliție

VIDEO| Activistul Greenpeace care s-a parașutat pe stadion înainte de meciul Franța – Germania a fost reținut de poliție

Poliția din Munchen îl anchetează pe activistul Greenpeace „pentru mai multe infracțiuni”. Bărbatul în vârstă de 38 de ani s-a parașutat pe stadion înainte de debutul meciului dintre Germania și Franța (din grupele EURO 2020), accidentând doi spectatori. Cascadoria, despre care organizația Greenpeace spune că nu a decurs conform planului, a fost filmată înainte de fluierul de început al meciului.

Activistul zbura deasupra stadionului agățat de o parașută galbenă, înainte de a se lovi de cablurile spydercam-ului și de a pierde controlul.

A fost aruncat în direcția spectatorilor, a reușit cumva să nu se prăbușească în tribune și a aterizat ulterior printre jucători.

Parașuta avea inscripționat mesajul „Renunțati la petrol”.

Bărbatul de 38 de ani, care locuiește în landul Baden-Württemberg, se află în custodia poliției.

Forțele de ordine spun că activistul a accidentat doi spectatori în timp ce încerca să aterizeze. Ambii au suferit lovituri în zona capului și au fost transportați la spital.

„Defecțiunile tehnice l-au forțat pe pilot să aterizeze în interiorul stadionului. Regretăm faptul că oamenii au fost puși în pericol și au fost accidentați”, spun oficialii agenției de mediu.

Greenpeace spune că protestul a fost îndreptat împotriva companiei constructoare de mașini Volkswagen – care este și sponsor oficial al EURO 2020 – pentru a o determina să nu mai vândă mașini cu combustie internă.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook