Trei cercetători ai laboratorului din Wuhan au fost spitalizați cu câteva luni înainte de izbucnirea epidemiei Covid

Trei cercetători ai laboratorului din Wuhan au fost spitalizați cu câteva luni înainte de izbucnirea epidemiei Covid

Trei cercetători ai Institului de Virusologie din Wuhan (WIV) au avut nevoie de îngrijiri medicale în noiembrie 2019, cu câteva luni înaintea izbucnirii epidemiei Covid-19, raportează Wall Street Journal, care citează un raport de informații al SUA nedivulgat anterior. Datele – care detaliază numărul de persoane afectate, durata bolii și timpul de spitalizare – pot aduce din nou în primplan ipoteza potrivit căreia virusul a scăpat din laborator.

Un purtător de cuvând al Consiliului Național de Apărare din SUA spune că administrația Biden are „serioase semne de întrebare privind debutul epidemiei Covid, inclusiv cele legate de originea virusului”.

Ea a menționat că guvernul Statelor Unite colaborează cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și cu celelalte state membre pentru a sprijini o evaluare a originii coronavirusului care „să fie în afara interferențelor sau politizării”.

Statele Unite, Norvegia, Canada, Marea Britanie și alte state și-au exprimat îngrijorarea privind studiul condus de OMS în legătură cu originea pandemiei și au cerut investigații suplimentare.

Duminică, Ministerul chinez de Externe a reamintit că echipa de experți condusă de OMS a concluzionat că probabilitatea ca virusul să fi pornit dintr-un laborator este extrem de mică, după vizita efectuată în februarie la WIV. „Statele Unite continuă să promoveze teoria legată laborator”, transmite ministerul. „Sunt interesați să descopere sursa contaminării sau încearcă să distragă atenția?”

China a refuzat să furnizeze date neprelucrate privind primele cazuri de Covid echipei OMS care a investigat originile pandemiei, potrivit unui expert din cadrul echipei citat de Reuters.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook