Ține minte ce face sexul cu memoria ta!

  • Sexul stimulează generarea neuronilor și contribuie la sănătatea mintală și cognitivă
  • Nivelurile scăzute ale funcției erectile la bărbați sunt asociate cu declinul memoriei
  • Mindfulness-ul în timpul sexului îmbunătățește relația și satisfacția sexuală

Persoanele care au o viață sexuală activă au o memorie pe termen lung mai bună, stabilește un nou studiu. Ce face sexul cu memoria ta? Ai putea să juri că George Sand a scris afirmația ”amintirea este parfumul sufletului”! Iar citarea repetată a afirmației pe rețelele de socializare pare să îți dea dreptate. În realitate, s-ar putea să fie o problemă de memorie. Citatul exact este ”Le parfum de l’âme, c’est le souvenir”, Parfumul sufletului este amintirea. Ceea ce schimbă un pic ordinea lucrurilor, dar un nou studiu stabilește ce poți să faci ca să-ți îmbunătățești memoria.

Sex pentru ținere de minte

Sexul nu aduce doar satisfacții imediate ci și îți menține sănătatea mentală și funcțiile congnitive. Un studiu publicat în Journal of Sexual Medicine arată că sexul stimulează generarea neuronilor în zonele creierului asociate cu memoriea și cunoașterea.

Deci, dacă nu faci sex, scad performanțele cognitive. Un alt aspect important este legătura dintre sănătatea sexuală și funcția erectilă la bărbații de vârstă mijlocie și mai în vârstă. Un alt studiu anul trecut indică faptul că nivelurile scăzute ale funcției erectile și satisfacției sexuale sunt asociate cu declinul memoriei. În ceea ce privește memoria pe termen lung, s-a constatat că adulții care au avut o viață sexuală mai activă și o apropiere emoțională crescută în timpul sexului au obținut rezultate mai bune la testele de memorie. Lucru valabil și în timpul pandemiei COVID19, arată datele adunate de o echipă italiană în 2021.

În memoria sexului

Pentru a maximiza beneficiile cognitive, practicarea mindfulness-ului în timpul sexului poate contribui la îmbunătățirea relației și satisfacției sexuale. Astfel, atenția și prezența în timpul actului sexual joacă un rol important în bunăstarea mentală. În concluzie, menținerea unei vieți sexuale active și satisfăcătoare e un factor important în menținerea sănătății mintale și a funcțiilor cognitive, îți asigură o bătrânețe sănătoasă. Și poate ții minte și de unde vine citatul adevărat din George Sand legat de amintire. E din cartea ”Lettres d’un voyageur”, semnată de scriitoare.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook