O scriitoare woke vrea ca termenul „virginitate” să fie înlocuit cu „debut sexual”, pentru ca fetele să nu simtă „că au pierdut sau oferit ceva”

O scriitoare woke vrea ca termenul „virginitate” să fie înlocuit cu „debut sexual”, pentru ca fetele să nu simtă „că au pierdut sau oferit ceva”

Cuvântul „virginitate” a intrat în vizorul activiștilor woke, care doresc ca prima experiență sexuală să se numească „debut”. Feministele doresc de mult timp înlocuirea termenului, care de regulă definește sexualitatea femeilor drept un suvernir care poate fi „luat” sau „piedut”.

„Încă ne folosim de acest cuvânt învechit care cuprinde ceea ce ar trebui să fie de cât mai lungă durată”, spune criticul Nicolle Hodges, care crede că este „o idee limitată”.

„Nu este vorba doar despre a înlocui ‘virginitatea’ cu un termen nou – vrem să arătăm că este un concept care nu există, deoarece călătoria sexuală nu se termină niciodată”, adaugă ea.

În spiritul autonomiei sexuale, Hodges avea nevoie de un nou termen pe care să-l folosească în noua sa carte, Oh, the Places You’ll Go Oh Oh!, care tratează diferite momente din viață în care sexualitatea înflorește. Sintagma „debut sexual” este mult mai potrivită, crede ea.

„Este timpul să redefinim virginitatea ca debut sexual, astfel încât fetele să nu-și înceapă călătoria cu un deficit, să nu simtă că au oferit sau au pierdut ceva”, scrie ea pe Twitter.

Sursa: New York Post

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook