Saloanele de înfrumusețare raportează reacții alergice la vopselurile de păr în cazul clienților vindecați de Covid

Saloanele de înfrumusețare raportează reacții alergice la vopselurile de păr în cazul clienților vindecați de Covid

Angajații saloanelor de înfrumusețare au observat o creștere a numărului de persoane vindecate de Covid care au reacții alergice după vopsirea părului. Dovezi conform cărora persoanele care au avut virusul, s-au vindecat și, ulterior și-au vopsit părul au raportat reacții severe la diferite produse.

O femeie care a avut Covid în ianuarie, spune pentru BBC: „Reacția este foarte severă, pe întregul scalp, pe față – nici nu-mi pot imagina ce mi s-ar fi întâmplat”.

Cu două zile înainte de programare a fost testată pentru alergii la coloranți, conform noii îndrumări emise de Federația Națională a Părului și Frumuseții (NHBF).

Testarea a fost implementată ca urmare a raportărilor legate de reacțiile alergice care apar mai frecvent decât în mod normal.

„A doua zi, am simțit o senzație de arsură în spatele urechii. S-a înrăutățit progresiv, până la punctul în care pielea din spatele urechii a început să se exfolieze”, povestește femeia. Reprezentanții salonului spun că au întâlnit alte patru cazuri similare.

SARS-Cov-2 are un impact sever asupra sistemului imunitar, iar experții de la Imperial College Londra analizează dacă există modificări pe termen lung după infecție și, dacă da, cât durează.

Dr. David Basketter, consultant toxicolog la DABMEB Consultancy Ltd, spune pentru The Telegraph: „Vopselurile pentru păr prezintă un risc real de alergii, iar numărul cazurilor este în creștere. Saloanele există insistă asupra importanței efectuării unui test de alergie înainte de vopsire.”

Richard Lambert, directorul executiv al NHBF, spune că „nu există dovezi științifice care să susțină afirmația conform căreia Covid provoacă o reacție alergică la vopselurile pentru păr sau la orice alte tratamente de înfrumusețare. O reacție alergică poate apărea în orice moment, din cauza unei un număr mare de factori – un sistem imunitar compromis poate fi unul dintre ei.”

Sursa: The Telegraph

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook